UNS: Pretnje Azdejkoviću nisu lažne


Pretnje smrću, fizičkim nasiljem i zlostavljanjem Predraga Azdejkovića i njegove porodice Udruženje novinara Srbije (UNS) je dostavilo tužilaštvu koje je zbog, njihove ozbiljnosti pokrenulo postupak, ukazuje se danas u saopštenju UNS.

Kako u današnjem saopštenju napominje UNS, zato ne može biti reči ni o kakvim pretnjama koje su “navodne” i “lažne”, kako je FoNet u utorak preneo reči osobe koja je pretila uredniku magazina “Optimist”.

“U subotu dolazim u Srbiju znam gde stanuješ i dolazim po tvoju glavu”, “Mrtav si”, pretnje su koje je, kako precizira UNS, potpisala ista osoba koja je FoNetu napisala da to “Azdejković zloupotrebljava članstvo u UNS-u”.

“Dobro pazi kad izlaziš iz te zgrade gde ti je jazbina, gledaj i levo i desno na svakom ćošku, nismo vas dovoljno gazili i trebili. 12.mart 2003.”, takođe je pretnja koju je dobio Azdejković, a u kojoj se aludira na datum ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

ČITAJTE:  Gej mladić prekinuo štrajk glađu, nezadovoljan postupanjem policije

Prvi preteći imejl uredniku “Optimista” stigao je 11. avgusta i do 13. avgusta ukupno je, od iste osobe, dobio pet ozbiljnih pretnji smrću i fizičkim nasiljem njemu i porodici.

Kao član Stalne radne grupe za bezbednost novinara UNS je obavestio policiju i tužilaštvo, dostavio pretnje upućene Azdejkoviću i nastavio da ih dostavlja tužilaštvu kako su nove pretnje pristizale.

Prema poslednjim saznanjima UNS, „koja smo objavili pre nedelju dana, tužilaštvo je poslalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za visokotehnološki kriminal Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije“.

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.