Pinter: Nisam pretio Azdejkoviću


Saopštenja o „pretnjama koje sam navodno slao Predragu Azdejkoviću, novinaru UNS-a su čista laž”, poručio je Daniel Pinter, koji se u današnjem saopštenju predstavlja kao „diplomirani pravnik i dvojni državljanin i Srbije i EU”, budući da se u „Beču aktivno bavi politikom u interesu svih građana Srbije”.

On smatra da je Azdejković, priču o pretnjama plasirao javnosti Srbije, „zloupotrebivši svoje članstvo u UNS”.

„Ja sam ga pitao kada će građanima Srbije položiti račune o utrošku sredstava koje godinama unazad uzima preko svoje nevladine organizacije iz fondova EU i budžeta Srbije da bi unapređivao položaj ugroženih grupa stanovništva, a zapravo ih nenamenski troši”, tvrdi Pinter.

On u saopštenju najavljuje da „dokaze o tome svakako neće podnositi organima u Srbiji, jer u njih nema ni najmanje poverenja, već organima EU, čiji je državljanin”.

ČITAJTE:  Solidarnost: Štrajk glađu LGBTQ+ mladića – potez čoveka koji je izgubio svaku nadu u institucije

Na portalu UNS 11.avgusta objavljena je izjava urednika gej magazina Optimist, Predraga Azdejkovića za GayEcho da je elektronskom poštom od Pintera dobio poruku da mu objavi intervju ili će ovaj u Beču pokazati dokaze o njegovim „pedofilskim sklonostima”.

Za Pintera je u istom tekstu UNS napisano da je „nekadašnji radnik RTV i trans-aktivista”.

Prema navodima UNS, protiv Pintera je 11.januara 2016.godine podignuta optužnica da je kamenom razbio staklo na ulazu u zgradu RTV, gde je nekada radio kao spiker, i pričinio materijalnu štetu od 20 hiljada dinara.

Po prijavi UNS, Republičko javno tužilaštvo je uzelo u razmatranje pretnje upućene Azejkoviću, objavljeno je 13.avgusta na sajtu ovog novinarskog udruženja.

ČITAJTE:  LGBT udruženje „Da se zna!“ najavilo tužbu protiv dnevnog lista „Alo“

U prilogu objavljujemo sve preteće poruke koje su pristigle na našu email adresu:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.