Beograd Prajd: Bez šetnje ove godine!


Organizacioni Odbor Beograd Prajda saopštio je da se “Nedelja Ponosa” i “Prajd Marš” neće održati u tradicionalnoj formi, već će se program Nedelje Ponosa delom održavati onlajn, a živi program biće redukovan i organizovan u skladu sa važećim propisima i preporukama državnih organa.

Kako se navodi u saopštenju, odluka je doneta zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, događaji planirani za Nedelju Ponosa, koja se održava od 14. do 20. septembra i Prajd Marš, 19. septembra, kao i da će program biti objavljen početkom septembra.

Ove godine obeležava se jubilarna deseta po redu Nedelja Ponosa, a planirano je bilo da ovogodišnji čini više od 70 događaja u vidu izložbi, predavanja, razgovora, predstava i žurki.

ČITAJTE:  U Gruziji predložen "zakon o LGBT propagandi"

Planirano je bilo i da se program Nedelje ponosa završi Prajd Maršom i Prajd koncertom.

“Iako se većina aktivnosti Beograd Prajda od početka pandemije održava onlajn, naglašavamo važnost obeležavanja borbe za ravnopravnost i ljudska prava LGBT+ zajednice i ukazujemo na nejednak i loš položaj LGBT+ zajednice u Srbiji uz očekivanje da nova Vlada Srbije bez odlaganja usvoji Zakon o registrovanim partnerstvima i Zakon o rodnom identitetu”, navodi se u saopštenju Beograd Prajda.

Izvor: N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.