Zvezda serije „Euforija“ ne želi više da glumi trans uloge


Glumica Hanter Šejfer (25), zvezda serije “Euforija”, rekla je da više ne želi da glumi uloge trans osoba.

Mlada trans glumica stekla je slavu tumačeći ulogu trans devojke Džuls Von u seriji „Euforija“.

Posle tri sezone HBO hita, Šejfer je rekla da oseća da može da ide dalje kao glumica.

„Toliko sam radila da bih stigla tamo gde jesam, prešla ove zaista teške tačke u mojoj tranziciji, a sada samo želim da budem devojka i konačno da nastavim dalje“, kazala je za GQ magazin.

Istakla je da to što je poznata kao trans glumica za nju ponižavajuće, kao i ono što želi da radi.

ČITAJTE:  Ijan Mekelen pao sa scene, hitno prebačen u bolnicu

„Ponuđeno mi je mnogo trans uloga, a ja jednostavno ne želim to da radim. Ne želim da pričam o tome. Sigurno znam da sam trenutno jedna od najpoznatijih trans osoba u medijima i osećam odgovornost, a možda i malo krivice, jer nisam više portparol. Ali, na kraju krajeva, zaista verujem da će mi to što ne bude centralni deo onoga što radim omogućiti da napredujem“, kazala je.

U Holivudu je postojala dugotrajna debata o zastupljenosti u kastingu, pri čemu mnogi u transrodnoj zajednici tvrde da trans likove treba da igraju glumci koji su trans u stvarnom životu. Neki glumci su se izvinili ili izrazili žaljenje što su ranije preuzeli trans uloge.

ČITAJTE:  Poznati gej glumac uhapšen zbog dečje pornografije

Edi Redmejn je 2021. rekao o svom izboru u filmu „Dankinja“ iz 2015.: „Napravio sam taj film u najboljoj nameri, ali mislim da je to bila greška“.

Drugi su tvrdili da je koncept glume o tome da postanete neko drugi i da bi bilo previše ograničavajuće igrati uloge samo sa karakteristikama koje dele glumac.

Šejfer je glumila zajedno sa Zendajom, Angusom Klaudom, Džejkobom Elordijem i Sidni Svini u drami nagrađenoj Emi nagrdom – „Euforija“, čija treća sezona tek treba da bude emitovana.

Nedavno je igrala i u prikvelu „Igladi“ – „The Ballad Of Songbirds & Snakes“, i predvodiće predstojeći psihološki triler „Kukavica“.

Izvor: N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.