Tim sa pet transrodnih osoba dominirao na turniru ženskih ekipa


Veliki skandal potresa svet fudbala. Na jednom turniru za žene održanom u Australiji, do titule je stigla ekipa sa pet transrodnih osoba!

Fudbalski klub “Flying Bats FC” iz Sidneja, koji promoviše LGBT vrednosti, na turniru se pojavio sa pet transrodnih osoba i počistio je konkurenciju, te stigao do prvog mesta i nagrade od 1.000 dolara. Na putu ka tituli ova ekipa nije poražena nijednom, a u pobedi od 10:0 koja je bila najubedljivija na turniru jedna od transrodnih osoba je positgla čak šest golova.

Ovu vest preneli su brojni svetski mediji, a zabrinuti roditelji su povlačili ćerke sa terena kada su videli protiv koga one igraju.

ČITAJTE:  Na listi RFZO pet novih lekova za lečenje HIV-a

– Naše devojčice su ovde da igraju zbog zabave i očekuju da igraju u ženskoj konkurenciji. Nisu se prijavile za mešovito takmičenje – rekao je jedan zvaničnik kluba koji se povukao, pa dodao:

– Neki od roditelja su bili toliko zabrinuti da nisu dozvolili svojim ćerkama da igraju. Bilo je to toliko razočaravajuće za njih da vide ogromnu razliku u sposobnostima.

Predsednica Fudbalskog kluba “Flying Bats”, Džen Peden, stala je u zaštituu svog tima.

– Kao klub, “Flying Bats FC” snažno se zalaže za inkluziju i ponosimo se sigurnom, poštovanom i fer igrom, promovisanjem podrške zajednice za LGBTQIA+ igrače, zvaničnike i navijače, kao i značajnim fizičkim, društvenim i mentalnim zdravstvenim benefitima koje učešće u sportu donosi, posebno marginalizovanim članovima LGBTQIA+ zajednice. Mi smo klub koji jednako ceni naše cisrodne i transrodne igrače – rekla je Peden i dodala:

ČITAJTE:  Gej par iz Italije oduševljen Srbijom

– Mi snažno podržavamo smernice Australijske komisije za ljudska prava o uključivanju transrodnih i raznolikih polova u sport.

Izvor: Kurir


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.