Vučić komentarisao izjavu patrijarha Porfirija


Govoreći o izjavi patrijarha Porfirija o gej paradi da se “zlo ne leči”, predsednik Vučić kaže da ne misli da patrijarh ima bilo kakav loš odnos prema bilo kojim ljudima.

– Srpsku pravoslavnu crkvu izuzetno poštujem. To je institucija od ključnog značaja za opstanak našeg naroda, pogotovo tamo gde naših institucija nema. Uvek kroz istoriju je tako. Da mislim o Ani Brnabić da je zlo, ne bi bila ovde. Mislim da se radi o vrednoj ženi koja radi sve najbolje za svoju zemlju. Imam u široj porodici ženu koja je gej i ne bih je menjao za bilo koga drugog. Mislim da je predobra i ne mislim da je zlo – rekao je Vučić i dodao:

– Mnogi od mojih saradnika su homoseksualci. Ja ne mogu da mislim da su zlo, ali nisam oduševljen paradama i nikada ne bih išao na nju. Da su mene pitali za savet, rekao bih da se bave pitanjima nasleđivanja, posete u bolnicama, a koga briga za paradiranje. Oni su izabrali paradiranje, misle da je to za njih važno.

ČITAJTE:  Ruskinje kažnjene zbog ljubljenja u videu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će MUP Srbije “u roku od 96 sati pre održavanja manifestacije Evroprajd” doneti odluku jer je to jedino po zakonu i Ustavu Srbije.

Posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost Vučić je rekao da je analizirana bezbednosna situacija vezano za manifestaciju Parada – u skladu sa Ustavom Srbije i zakonima Srbije.

Donošenje odluke o eventualnom nedozvoljavanju okupljanja na zatvorenom prostoru, prema njegovim rečima, moće doneti samo MUP Srbije, a 96 sati pre održavanja skupa.

Posle toga organizatori imaju pravna sredstva, upravni spor pred sudom, kazao je Vučić.

Vučić je kazao i da parada neće biti zabranjena „zbog majmunskih boginja“.

„Mi nećemo da se igramo i da se sprdamo sa građanima da izmišljamo gluposti – da zabranjujemo zbog majmunskih boginja, da pokušavamo da unižavamo ljude koji su naša deca, roditelji, braća, sestre“, kazao je.

ČITAJTE:  Češka odobrila istopolne zajednice, ali odbacila da ozakoni istopolne brakove

Situacija je, kaže, za nas teška.

„Jer ne želimo da vidimo bilo kakve sukobe, moglo bi da dođe do većih nemira u kojima bi naša sila morala da bude veća, a to su stvari koje možemo da izbegnemo. Ti ljudi mogu da se okupljaju na raznim konferencijama, pevanjima, igranjima, a o svemu drugom MUP Srbije će na vreme obavestiti i njih i građane Srbije“, rekao je Vučić.

Spreman je, kaže, „da udari po sebi politički“.

„Jer znam koliko su moje reči nepopularne u Srbiji, a na žalost su istinite, da ne pričam koliko nije normalno da svi sebi damo za pravo da šetamo koliko hoćemo, a jednoj skupini da ne damo to isto pravo“, naglasio je.

ČITAJTE:  Dragan Marković: Podneću zahtev da Srbija više ne učestvuje na Evroviziji

„Valjda smo mi sa isturenim stomacima dali sebi za pravo da buduemo mnogo lepši i pametniji od tih drugih, kao da to nisu naši građani, velika pošast i veliko zlo, a mi smo veliko dobro koji nismo homoseksulaci“, dodao je.

Izvor: Srbija Danas, N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

  1. Svemoćni Vučić bolje da potegne pitanje plaćanja poreza za Srpsku pravoslavnu crkvu, i gle čuda , i Porfirije, i ostali Vladike koji sada galame o nekakvim sumljivim “tradicionalnim vrednostima” će se odmah primiriti, a ukoliko im pomene i sudsko gonjenje njihovih Vladika-pedofila, zapušiće im trajno usta mirotočiva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.