Ujedinjene nacije obmanjuju javnost svojom LGBTI kampanjom


Ujedinjene nacije u Srbiji započele su kampanju „Slobodni i ravnopravni: Ujedinjene nacije za LGBTI ravnopravnost“ putem društvenih mreža kojom obmanjuju građane Srbije.

Jedna od fotografija prikazuje septembarsku Paradu ponosa u Beogradu sa natpisom „Parada ponosa u Beogradu se već tri godine održava bez incidenata. Neophodno je nastaviti promociju tolerancije i različitosti“. Smatramo da se ovakvim natpisom obmanjuje javnost, jer se svake godine tokom Parade ponosa desi neki incident, daleko manji nego 2010. godine, ali incidenata ima!

Neodgovorno je da Ujedinjene nacije u Srbiji izvrću činjenice i održavanje septembarske Parade ponosa svih ovih godina sa nekoliko hiljada policajaca predstavljaju kao pozitivne primere u promociji tolerancije i različitosti, jer dok se dešava u getu, sa jakim policijskim obezbeđenjem ona to svakako nije.

ČITAJTE:  Najavljen početak Novosadske nedelje ponosa

Gej lezbejski info centar je zatražio od Ujedinjenih nacija u Srbiji da uklone fotografiju koja obmanjuje javnost i da usklade natpis sa UN izveštajem „Biti LGBTI osoba u Srbiji“ koji je predstavljen tokom Nedelje ponosa u Beogradu, a koji kaže: „Već tri godine zaredom Parada ponosa se održava bez većih incidenata i uz snažniju podršku državnih institucija. Šira i glasnija podrška promociji različitosti i tolerancije za sve građane bi trebalo da se još snažnije nastavi u narednom periodu.“

Naš zahtev je ignorisan.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

  1. Ujedinjene Nacije su okostala birokratska institucija cije se aktivnosti svode na presipanje iz supljeg u prazno i mlacenje prazne slame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.