Pre samoubistva Andrijana poslala oproštajnu poruku

Devojka koja je izvršila samoubistvo samospaljvanjem, Andrijana Petrović (30), najverovatnije takvu doluku nije donela naprečac. Pre nego što je oduzela sebio život, mlađoj braći blizancima (15) poslala je poruku za koju se kasnije ispotavilo da je bila oproštajna.

Andrijana je poslednji put viđena u Borči u osam ujutro, posle čega joj se izgubio svaki trag. Njen nestanak je prijavila devojka T. Š. sa kojom je bila u ljubavnoj vezi i sa kojom je živela u kući u ovom beogradskom naselju.

U potrazi za svojom partnerkom, u restoran u Rakovici, gde je Andrijana radila, u nedelju je došla i T. Š. Nadala se da je Andrijana otišla negde da se smiri, nakon što su se posvađale i raskinule, po drugi put za mesec dana.

Međutim, niko nije znao gde je Andrijana, ni njena majka, koja je takođe prijavila nestanak ćerke, niti njena braća. Mlađoj braći blizancima (15) je unapred čestitala rođendan i na neki način najavila svoju smrt, mada to tada niko nije tako shvatio.

– Pre nekoliko dana poslala je braći blizancima dugačku emotivnu poruku, u kojoj im par dana ranije čestita rođendan i piše kako ih mnogo voli, da im želi sve najbolje i da se lepo provedu, ali da neće moći da dođe – kaže za “Blic” Snežana Rakovac, vlasnica restorana u kom je nesrećna devojka radila kao roštilj majstor.

Nakon što se nije pojavljivala na poslu, Andrijanu su i devojka i kolege zvali bezbroj puta, međutim, ona je isključila telefon.

– Andrijani je majka branila da bude u vezi sa tom devojkom. Ipak, ona je nju dosta spominjala, kao i braću blizance od 15 godina, za koje je bila veoma vezana. Imala je i još jednog starijeg brata, a za oca nisam sigurna, jer ga nijednom nije spomenula – čuli smo od našeg izvora, koji kaže i da je T. Š. bila učiteljica Andrijaninoj mlađoj braći.

I ranije pokušavala da se ubije

Kako pričaju Andrijanini poznanici, dve žene su i ranije imale ljubavnih nesuglasica. T. Š. i Andrijana su se družile godinama, ali ju je devojka ostavila nakon četiri meseca veze. Andrijana je već pokušala da se ubije zbog raskida, prvi put pre mesec dana iz istih razloga. Njih dve su se nakon toga pomirile, a ubrzo su počele da žive zajedno u iznajmljenoj kući u Borči. Međutim, njihova idila ponovo je prekinuta kobnog 17. septembra, kada je T. Š. zatražila od Andrijane da se odseli.

Andrijana je ponovo počela da preti da će se ubiti, ali to nije zaustavilo raskid. Nesrećna devojka je potom napustila dom koji je delila sa T. Š. i isključila telefon. Dan kasnije prijavljen je njen nestanak, a tri dana kasnije i ugljenisano telo pored Zrenjaninskog puta.

“Da je moja Andrijana ovde, sada bi me branila…”

Devojka T. Š. je na svom Fejsbuku napisala da je Andrijana sada ovde, da bi je branila od napada drugih ljudi i da bi rekla svima, ko im je mesecima uništavao živote.

– Andrijana bi vam rekla koga smo morali čak i policiji da prijavimo, zbog koga smo se preselili u Borču u nadi da ćemo se skloniti od svega toga, ali moje Andrijane više nema da me odbrani. I jedino što mi u ovom trenutku može biti neka bedna mala uteha je što mi, koji smo svakoga dana bili sa njom znamo istinu i, što znam, da bi me baš ona zaštitila i odbranila od ružnih reči i pretnji onih koji ni nju ni mene nisu zaista poznavali. Andrijana je znala ko su oni koji je zaista vole – napisala je T. Š.

Kada smo je pozvali da pitamo o kojim pretnjama se radi, devojka T. Š. nam je samo kratko rekla da ne može da priča.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.