U kultnom Egzorcistu glumio stvarni serijski ubica

Ako mislite da kultni horor iz 1973, Egzorcist, ne može biti strašniji nego što jeste, varate se. Malo ljudi zna da je u njemu glumio stvarni serijski ubica Pol Bejtson.

Scena u kojoj 12-godišnja Regan (koju je prema scenariju zaposeo demon) prolazi kroz medicinske preglede upravo postaje još jezivija. Jedan od medicinskih tehničara u filmu bio je Bejtson koji je šest godina kasnije osuđen zbog ubistva novinara Adisona Verila, a osumnjičen je za nekoliko drugih ubistava u gej zajednici na Menhetnu tokom sedamdesetih.

Bejtsonova priča je ponovo privukla pažnju nakon što je on bio jedan od serijskih ubica kojima se pozabavila Netfliksova hit serija “Mindhunter”.

Bejtson je sedamdesetih radio u Medicinskom centru “New York City University”, a tamo ga je sreo reditelj Egzorcista Vilijam Fridkin. Toliko mu se svideo njegov rad da mu je na kraju ponudio manju ulogu u filmu. Upravo njegov lik objašnjava devojčici šta joj se događa tokom testiranja.

Nakon filma, Bejtson život poprimio je mračnije tonove. Iako je osuđen tek 1979, njujorška policija ga je duže vreme sumnjičila za smrt nekolicine muškaraca na Menhetnu.

Za Verilovu smrt osuđen je na 20 godina zatvora, a ni jedno drugo ubistvo nije dokazano, iako ih je Bejtson navodno priznao svom prijatelju Ričardu Rajanu.

Iz zatvora je pušten 2003, nakon čega mu se gubi svaki trag, iako su, piše LAD Bible, brojevi socijalnog osiguranja otkrili da je osoba pod imenom Patrik F. Bejtson, rođena na isti datum kao i ubica, preminula 2012.

Izvor: 021.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.