MTV ceremonija: Nagrada za podršku gej populaciji

Tejlor Svift nagrađena za video godine na glamuroznoj MTV ceremoniji

POP zvezda Tejlor Svift nagrađena je za spot godine “You need to calm down” na sinoćnoj dodeli MTV muzičkih i video nagrada za 2019. u “Prudenšl centru” u Nju Džerziju, a sama ceremonija počela je njenim izvođenjem ove numere posvećene gej populaciji. U videu u kome Sviftova proziva homofobe i one koji je mrze, pojavljuje se više poznatih ličnosti, kao što su Elen Dedženeris, Lavern Koks, Ru Pol, postava “Kvir Aja”… Upravo sa nekolicinom njih ona se i pojavila na sceni kad je primala nagradu. Tejlor je kasnije izvela i naslovnu pesmu “Lover” sa albuma objavljenog u petak. Ona je dobitnica još dva priznanja, pa je, zajedno sa Arijanom Grande, koja je, između ostalog, imenovana za umetnicu godine, dominirala po broju nagrada.

Nagradu “Majkl Džekson video vangard” dobila je reperka Misi Eliot, koja je tom prilikom istakla da su njene inspiracije Dženet Džekson, Madona, Piter Gebrijel i Basta Rajms. Bili Ajliš, koja je nagrađena kao najbolja nova umetnica, nije prisustvovala ceremoniji, kao ni BTS, koji su proglašeni za najbolju grupu i najbolje izvođače korejskog popa.

Među drugim pobednicima su Kardi B, koja je dobila nagradu za najbolju hip-hop numeru “Money”, a “Sucker”, hit “Džonas bradersa”, najbolja je pop pesma. “Senorita”, koju su izveli Šon Mendes i Kamila Kabeljo za vreme programa, osvojila je nagrade za najbolju saradnju i kameru, a “Call you mine” dua “Čejnsmoukers” i Bibi Redže za najbolji ples. “Old town road”, repera Lila Nas Iksa, dobila je nagradu za pesmu godine, a spot za najbolju režiju.

Izvor: Večernje novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.