Nova najava protesta protiv prve povorke ponosa u Sarajevu

Udruženje građana “Svjetlo” pozvalo je građane na mirnu šetnju u znak protesta protiv najavljene povorke ponosa koja je zakazana za 8. septembar u Sarajevu.

Iz tog udruženja navode da nikada neće podržati ono što propagira LGBT populacija, prenosi, Klix.

Ističu da je o važnosti porodice i njenom očuvanju suvišno govoriti.

“Značaj porodice ogleda se u njenoj nezamnjivosti za razvoj pojedinca zato što nijedan drugi sistem nije u mogućnosti da obezbediti potrebnu ljubav i toplinu koju može pružiti biološka porodica”, navode iz tog udruženja.

Poručili su organizatorima prve povorke ponosa u Bosni i Hercegovini da niko ne treba proveravati toleranciju građana Sarajeva koje su granatirali do iznemoglosti i kojih su ubili više od 11.000 hiljada civila, od čega više od 1.600 dece.

“Ako i nakon svega toga sednemo za isti sto da gradimo našu Bosnu i Hercegovinu sa sugrađanima Srbima, Hrvatima i drugima, zar zaista neko nakon toga može reći da smo netolerantni”, saopštili su organizatori.

Izvor: Večernje novosti

One comment

  1. Kakve veze imaju gejevi i porodica, na koju se ovi homofobi stalno pozivaju? Nikakve! Porodice merze gejeve i gledaju da ih “prevaspitaju” na svaki način…Porodice isteruju gejeve na ulicu, razbaštinjuju ih!…Porodice se stide svojih gejeva…Jedina veza gejeva i porodice je što su Riki Martin , Ana Brnabić i Elton Džon oformili sa svojim partnerima nešto što liči na porodicu, ali nije.Nema mame i tate.U ostalih 99% slučajeva gejevi sami žive svoje usamljene živote bez ikakve podrške tzv. “porodice”.Nama treba neko ko će da nas razume i sa kime bi mogli da proživimo ostatak svog života a da nas ovi homofobi i crkvenjaci više ne diraju…Ni to nam ne daju, već su uspeli da razbiju svaki naš oblik organizovanja, kao i svaku našu vezu, čim bi načuli da imamo nekoga…Prisiljavaju gejeve da ulaze u hetero brakove i ostatak života glume nekakvu “porodicu” i “sreću”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.