Trojica muškaraca imaju ćerku i sina i svi su upisani kao roditelji


Ijan Dženkins, Alen Mejfild i Džeremi Alen Hodžis uz pomoć doniranih embiona i surogat majku uspeli su da postanu roditelji, kada im se prvo rodila ćerka Pajper, a potom i sin Parker.

Trojac je u istoriju prava ušao 2017. godine kada im je sudija dopustio da njihova imena stoje na Pajperinom izvodu iz matične knjige rođenih, što je bila velika prekretnica za poliamorne porodice da steknu prizavanje u SAD-u, prenosi “Index.hr”.

– Jedan od Džeremijevih prijatelja ponudio nam je embrione koji su ostali od pokušaja vantelesne oplodnje, ali nisu mogli da ih iskoriste. Imali smo mogućnost da ih “usvojimo” i donesemo odluku o podizanju jedinstvene porodice – rekao je Ijan na “Hafpost”.

Njihovo najstarije dete već ide u predškolsko i kako kažu, drugi roditelji ih podržavaju i traže da im ispričaju detalje njihove priče.

Alen koji je u vezi sa Ijanom već 17 godina, a sa Džeremijem 8, rekao je da su najveći izazov imali sa zakonom.

– Svađali smo se na sudu, bila je to prilično zanimljiva, napeta scena u sudnici. U početku se činilo da nam to neće biti odobreno, pa smo tražili da govorimo na sudu i izjasnili se o svom stanovištu, a sudija se na kraju predomislila i odobrila nam roditeljsko pravo za naše dete pre nego što se rodilo.

O njihovoj priči Ijan je napisao i knjigu koja je nedavno izašla, nazvanu “Three Dads and a Baby” (Tri tate i beba).

Izvor: Blic


ČITAJTE:  Ispovest nebinarne osobe iz Beograda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.