COING iz Novog Sada donirao pola miliona za LGBT+ kampanju


IT kompanija COING koja je osnovana 1992. godine u Novom Sadu, a od 2013. godine ima i predstavništvo u SAD, donirala je pola miliona dinara Regionalnom info centru za kampanju podizanja svesti o uskraćenim ljudskim pravima LGBT+ populacije u Srbiji i usvajanju Zakona o istopolnim zajednicama.

Direktor kompanije, Nenad Milanović napisao je na svom LinkedIn profilu: „Pošto se bliži rok za donošenje odluke Skupštine Srbije, pozivamo sve IT filme da doniraju sredstva bilo kojoj LGBT+ organizaciji u Srbiji jer trenutno sve vode istu bitku za Zakon o istopolnim zajednicama. Hajde da im pomognemo u kampanji koja će informisati sugrađane o konkretnim problemima koje ovaj zakon može da umanji. Organizacija kojoj smo mi donirali je ’Regionalni info centar’ sa sedištem u Beogradu, koji zastupa predsednik Predrag Azdejković“.

Milanović je još dodao da COING inače ne objavljuje informacije o donacijama i filantropskom radu, ali ovaj put su napravili izuzetak zato što smatraju da je ovo jedno bitno pitanje koje se može jednostavno rešiti.

COING je domaćoj javnosti i od ranije poznat po podršci LGBT+ populaciji, da ne zapošljavaju homofobe i po pozivu drugim IT kompanijama da podržavaju borbu za LGBT+ prava.

Regionalni info centar će sredstva utrošiti na medijsku kampanju kojom će se javnost informisati o Zakonu o istopolnim zajednicama i načinima na koji će taj zakon olakšati život LGBT+ osoba u Srbiji. Ovo je inače prvi put da neka kompanija iz Srbije donira sredstva LGBT+ organizaciji.


ČITAJTE:  Izložba Žan Pola Gotjea od 21. novembra u Beogradu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.