Džodi Foster prvi put javno poljubila svoju suprugu


Džodi Foster dodala je još jednu statuu svojoj impresivnoj kolekciji filmskih nagrada. Ovoga puta dobila je svoj treći Zlatni globus, i to za ulogu u drami “The Mauritanian”. Ipak, njen gest pred kamerama zasenio je činjenicu da je dobila ovu prestižnu filmsku nagradu.

“Mislim da ste napravili grešku. Malo sam ostala bez teksta. Mislila sam da se nikada više neću naći ovde”, izjavila je ona nakon proglašenja.

U ovom filmu ona igra advokaticu Nensi Holander, koja se bori za slobodu Muhameda Ould Slahija, mladog muškarca koji je nepravedno zatvoren u zloglasnoj Gvantanamo tvrđavi punih 14 godina, pod sumnjom da je učestvovao u planiranju napada 9. septembra.

Tokom svog govora Foster se osvrnula na pravog Slahija, na osnovu čije je knjige nastao film.

“Toliko si me naučio o tome šta znači biti ljudsko biće. Naučio si me sreći, ljubavi i oproštaju. Hvala ti za svaku lekciju”, rekla je ona.

Iako je pobedila u impresivnoj konkurenciji, Foster je osvojila publiku time što je uradila nešto što od nje niko pred kamerama nije očekivao.

Iako je nekoliko decenija na javnoj sceni, počevši da glumi još kao dete, ona je uvek svoj privatni život držala daleko od očiju javnosti. Izjasnila se tek 2013. godine, dok je takođe na dodeli Zlatnih globusa primala Sesil B. DeMil nagradu, tako da je pun krug napravljen kada je nakon vesti da je sinoć ponovo nagrađena baš tokom ove ceremonije poljubila svoju suprugu Aleksandru.

Foster nikada ovo ranije nije uradila u javnosti ili pred kamerama.

Izvor: Nova.rs


ČITAJTE:  Mirijam Margolis u filmu "Pored tebe" Stevana Filipovića

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.