Skup protiv gej parade u Sarajevu


Građani koji se protive prvoj be-ha Paradi ponosa okupili su se na Ciglanama u Sarajevu kako bi se, kako su kazali, mirno i dostojanstveno borili protiv nemorala i devijacija u društvu.

Desetine građana izašle su na ovaj kontraskup i jasno poručile da su protiv održavanja LGBT parade, koje počinje danas u 12 sati ispred Večne vatre.

Očekuje se pristizanje još građana, a zatim će krenuti u kratku, mirnu šetnju da izraze svoje nezadovoljstvo.

Neki od natpisa na njihovim transparentima glase: “Još će mi biti sramota reći da sam muškarac i da imam ženu”, “Licemerni Gadovi Bolesnih Težnji”, “Levati, u svoja četiri zida”, “Ne budi Derpe, drži do sebe”, “Budi gej, ali ne nameći meni da je ok”…

ČITAJTE:  Miletić: Očekujem da Šapić otvori EuroPrajd u Beogradu i podigne glavnu zastavu

Sanin Musa, teolog i univerzitetski profesor, jedan je od organizatora današnjeg okupljanja.

“Naša osnovna poruka je ‘ne’ nemoralu koji želi da nam nametne LGBT populacija u javnom eteru. Dakle, svoje poglede na seksualno iskustvo koje žele da unesu na naše trogove, škole… A ‘da’ kažemo svim tradicionalni vrednostima koje su krasile ovaj grad, narod i državu, a to su brak, porodica i deca. Mi se danas kitimo nekim retoričkim zavrzlamama kao što su heteroseksualac, transrodno… Brak je između muškarca i žene kao što je to uvek bilo, kao što je to Bog stvorio, kao između ljudi, tako i između životinja”, kazao je Musa.

Sabedin Brahović je došao čak iz Švajcarske da izrazi protivljenje Paradi ponosa.

ČITAJTE:  Na Kosovu otvorena 'Nedelja ponosa'

“Smatram da je neprirodno ono što ovi danas rade, a ja podržavam sve što je prirodno. Nadam se s verske strane da danas ovdje neće biti nasilja. Vera sama nalaže da sve bude mirnim putem i bez nasilja”, kaže on.

Brojni policijski službenici osiguravaju i ovaj skup na Ciglanama, ali u ovom delu glavnog grada saobraćaj neće biti obustavljen u narednim satima kao što je to slučaj na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici, gde će biti održana gej parada.

Izvor: Kurir


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.