Putin potpisao zakon o proširenju ograničenja za LGBT


Zakon proširuje prethodni ruski zakon protiv LGBT propagande koji je zabranjivao „demonstriranje LGBT ponašanja deci.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas zakon kojim se proširuju ruska ograničenja na promovisanje onoga što on naziva „LGBT propagandom“, efektivno zabranjujući bilo kakvo javno izražavanje LGBT ponašanja ili načina života u Rusiji, prenosi Oslobođenje.

Prema novom zakonu, koji proširuje rusko tumačenje onoga što se kvalifikuje kao „LGBT propaganda“, može rezultirati svaka akcija ili širenje bilo koje informacije za koju se smatra da je pokušaj promovisanja homoseksualizma u javnosti, na Internetu ili u filmovima, knjigama ili reklamama. u visokim kaznama .

Zakon se proširuje na prethodni ruski zakon o anti-LGBT propagandi koji je zabranjivao „demonstriranje“ LGBT ponašanja deci.

ČITAJTE:  Kurti najavio legalizaciju istopolnih brakova

Do toga dolazi kada Kremlj pojačava pritisak na manjinske grupe i Putinove protivnike u zemlji, gušeći nezavisne medijske grupe i dodatno gušeći slobodu govora dok Moskva pojačava decenijsku kampanju za promociju onoga što kaže da su „tradicionalne“ vrednosti.

Vlasti su već iskoristile postojeći zakon da zatvore parade ponosa i privedu aktiviste za prava homoseksualaca.

Grupe za ljudska prava tvrde da novi zakon ima za cilj da potpuno izbaci iz javnog života takozvane „netradicionalne“ LGBT stilove života koje praktikuju lezbejke, gejevi, biseksualci i transrodne osobe, prenosi Rojters.

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

  1. Ne treba prikazivati Putina nasminkanog jer to ne mora da znaci da je gej. Ja farbam kosu i sminkam usta a nisam gej vec samo volim tako da izgledam .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.