U ruskim knjižarama nema više dela sa LGBT tematikom


Knjižare u Rusiji od danas uklanjaju dela sa LGBT tematikom nakon što je Vladimir Putin potpisao zakon koji značajno proširuje ograničenja na aktivnosti koje se smatraju promovisanjem LGBT prava u zemlji.

U Rusiji zabranjena LGBT propaganda, pedofilija i promena pola.

Ruski zakon je još 2013. godine zabranio ono što su vlasti smatrale da širi „propagandu netradicionalnih seksualnih odnosa“ maloletnicima, ali novi zakon proširuje tu zabranu na širenje takvih informacija osobama od 18 i više godina.

Novi zakon zabranjuje oglašavanje, medije i internetske resurse, knjige, filmove i pozorišne produkcije za koje se smatra da sadrže takvu „propagandu“i takođe proširuje postojeća ograničenja zabranom širenja informacija o promenama pola maloletnicima.

ČITAJTE:  Rok Hadson: Apolon starog Holivuda

Ko prekrši ovaj zakon moraće da plati novčanu kaznu, a ako zakon prekrše ljudi koji nisu stanovnici Rusije, biće proterani iz zemlje.

Najveći ruski knjižarski lanac Čitaj-Gorod i moskovska knjižara Respublika počeli su već da uklanjaju dela koja se bave „netradicionalnim odnosima“, objavila je nezavisna Novaja Gazeta Evropa.

Izvor: Politika


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.