Prezervativi iz Kine previše mali za potrebe Zimbabvea


Ministar zdravlja Zimbabvea navodno se požalio da su prezervativi napravljeni u Kini previše mali za njegove građane.

David Parirenjatva, koji je govorio na konferenciji o HIV-u u Harareu prošle nedelje, osvrnuo se na kondome koje proizvodi Kina.

“Južnoafrički region ima najveću stopu zaraženih HIV-om i mi smo jako posvećeni promociji zaštite“, rekao je na konfereciji.

“Mladi već znaju koje kondome najviše vole, ali mi ih ne proizvodimo. Uvozimo iz Kine, a mnogi muškarci se žale da su previše mali.“

On se obavezao da će se ubuduće fokusirati na to da se za tržište Zimbabvea obezbede prezervativi koji odgovaraju veličini polnog organa muških stanovnika ove zemlje.

ČITAJTE:  Hongkong: Promena oznake pola u ličnim kartama

Zao Čuan, izvršni direktor kompanije „Beijing Daxiang and His Friends“, koja se bavi proizvodnjom kondoma, rekao je bi kompanija mogla da počne da pravi veće prezervative.

“Zbog različitih zahteva korisnika, kao što su muškarci u Zimbabveu, mi imamo mogućnost i obavezu da poboljšamo proizvod. Pravimo prve pripreme za neophodna istraživanja“, rekao je on.

Poslednji rezultati ankete iz 2015. godine pokazuju da je veličina penisa muškarca iz Zimbabvea 15,4 cm, dok je kod prosečnog Kineza to 10cm.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.