Za hrvatsku gej slikovnicu skupljeno tri puta više donacija nego što je potrebno

Hrvatsko udruženje “Dugine porodice” je u kampanji za prikupljanje sredstava za doštampavanje slikovnice “Moja dugina porodica” sakupila tri puta veću sumu novca od one koja je bila potrebna, a kako navode 70 odsto donacija stiglo je iz Hrvatske.

Iz Udruženja navode da je ostatak donacija došao iz raznih zemalja, Nemačke, Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Srbije i Obale Slonovače, prenosi “Indeks”.

Prvi tiraž od 500 slikovnica o deci sa istopolnim roditeljima u Hrvatskoj i regionu, autora Ive Šegote i Maje Škvorc, a koji je štampan za članove udruženja i pristalice razgrabljen je i pre nego što je slikovnica predstavljena široj javnosti.

“Nakon što smo podelili prvih 500 primeraka slikovnice, poruke i mejlovi zainteresovanih osoba nisu prestali da stižu. Javljaju nam se gradske i školske knjižare, zainteresovani roditelji koji žele sa svojom decom da razgovaraju o LGBT temama, te nas i dalje iznenađuju pozitivne reakcije i komentari na našu slikovnicu”, kazao je koordinator udruženja Danijel Martinović.

Izvor: Večernje novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.