Papa Franja: Ne odbacujte svoju homoseksualnu decu


Papa kaže da je oduvek bilo homoseksualnih ljudi, ali da roditelj ne sme da ignoriše svoje dete zbog toga,već da mu pruži i psihološku pomoć ako je to potrebno

Papa Franja poručio je roditeljima da ne izbacuju svoju decu koja se izjašnjavaju kao gej jer je svakom detetu potrebna porodica.

Papa Franja je tokom posete Irskoj kritikovao zlostavljanje dece u Katoličkoj crkvi, pozivajući sve katolike da pomognu u iskorenjivanju te “kulture smrti”, ali se, s druge strane, poneo sasvim samilosno prema onima koje Crkva odbacuje zbog svoje homoseksualnosti. On kaže da roditelji ne treba da ignorišu seksualnu orijentaciju svoje dece, niti da ih osuđuju, već da se pomole za njih, piše Hafington post.

ČITAJTE:  Andreju Obradoviću koji štrajkuje glađu ispred Skupštine pozlilo

“Oduvek je bilo homoseksualnih ljudi i onih s homoseksualnim sklonostima”, rekao je papa. Na pitanje kako bi savetovao roditelje kojima se dete izjašnjava kao gej, rekao je:

“Ne osuđujte. Razgovarajte. Pokušajte da razumete svoje dete i dajte mu prostora da se on ili ona može izraziti.”

On kaže da će možda za neku decu biti potrebno potražiti psihološku pomoć.

“Ignorisanje deteta s tom sklonosti pokazuje manjak majčinstva i očinstva. Svako dete ima pravo na porodicu, i to na porodicu koja ga neće izbaciti na ulicu.”

Izvor: Nedeljnik


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.