Odložena Parada ponosa u Sarajevu zbog pandemije


Organizatori Povorke ponosa u Bosni i Hercegovini odlučili su danas da je najbolje da se, zbog širenja korona virusa, odloži protest čiji je cilj da ukaže na neravnopravan položaj LGBTIQ osoba i svih ostalih marginalizovanih grupa u društvu.

Organizacioni odbor druge Bh. povorke ponosa je, kako se navodi u saopštenju, prethodnih meseci posvećeno i odgovorno radio na organizaciji Povorke, uz potpuno poštovanje svih preporučenih mera.

Dodaje se da je na brojnim sastancima Povorke ponosa dogoren svaki detalj, od percepcije javnosti i podrške koju očekujemo, uticaja na LGBTIQ zajednicu, insititucionalnih prepreka, epidemioloških mera do važnosti i neophodnosti kontinuiranog skretanja pažnje na probleme sa kojima se zajednica suočava, a koji su nažalost postali izraženiji zbog pojave korona virusa, preneo je portal Klix.

ČITAJTE:  Italija: Status dece iz istopolnih porodica ostaje nedefinisan

U ime solidarnosti sa svima koji na različite načine bivaju žrtvama pandemije i nemara političkog sistema, a usled brige o LGBTIQ zajednici koja i pored sistemskih propusta trpi i posledice homofobije, donosimo odluku o pomeranju druge Bh. povorke ponosa, stoji u saopštenju organizatora.

Druga Povorku ponosa u BiH, kao masovni javni protest za ljudska prava, odložena je za vreme kada epidemiološka situacija u državi bude povoljna, a o samom datumu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Bh. povorka ponosa, iako ne u svom zamišljenom formatu, će ipak biti obeležena 23.8. nizom aktivnosti.

„Mi nećemo odustati od borbe za slobodu i bolji život svih, jer ničiji život nije niti može biti u četiri zida”, poruka je organizatora Povorke.

ČITAJTE:  Policija u Maleziji zaplenila 164 sata u duginim bojama

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.