Elen Dedženeris na meti kritika američke javnosti


Voditeljka, glumica i komičarka Elen Dedženeris trenutno je na meti kritika američke javnosti zbog navodnih incidenata u njenom poslovnom okruženju koji sve detaljnije pune naslovne strane tabloida. Elen, voditeljka omiljene emisije i jedna od najvećih televizijskih zvezda u SAD, izložena je kritikama nakon otkrića da u njenoj ekipi vlada toksična atmosfera i kultura zlostavljanja i maltretiranja.

U poruci koju je prošle nedelje poslala svojim zaposlenima, Elen je rekla da namerava da reši sve probleme i dodala kako ne može baš uvek sve konce da drži u svojim rukama, pa se oslonila na druge da obave posao za koji ih je zadužila.

“No, jasno je da neki to nisu učinili”, napisala je Dedženeres.

Portal “BuzzFeed” razgovarao je s 36 Eleninih zaposlenih koji su se požalili na maltretiranje, vređanje i napade. Neke optužbe odnose se i na seksualno zlostavljanje kojima su bili izloženi zaposleni nižeg ranga, od kojih su zahtevane i seksualne usluge.

Kuća “Telepictures”, koja producira “The Ellen DeGeneres Show”, izdala je saopštenje u kome stoji da su “razočarani preliminarnim nalazima istrage koji su pokazali manjkavosti u svakodnevnom radu i ophođenju sa zaposlenima”.

Međutim, ko je zapravo slavna Elen?

Voditeljka Elen Dženeris stekla je bogatstvo koje se procenjuje na 360 miliona dolara, a njena emisija “The Ellen DeGeneres Show” jedna je od najgledajnijih talk šou emisija u SAD. Mešajući komediju i politiku, i vodeći se motom “Uvek budite fini”, voditeljka je više puta proglašavana “najfinijom” osobom u Americi.

Njeni počeci, međutim, nisu bili tako slavni.

Elen je svojevremeno živela u Nju Orleansu i radila kao konobarica, a nakon smrti njene tadašnje devojke, sa samo dvadeset godina, odlučila je da se iseli iz stana u kome je do tada živela, te se zbog slabašnih finansija preselila u sobu u suterenu u kojoj je bio samo jedan dušek.

ČITAJTE:  Srbiji neophodan zakon o istopolnim zajednicama

Spekuliše se da se iz njene tuge rodila ideja za “stand up” komedijom.

Tokom devedesetih je imala sjajnu karijeru glumice, ali je sve palo u vodu u trenutku kada je odlučila da “prestane da živi u laži”, i autovala se celoj Americi, ali i svetu.

Ona je javno priznala da voli isti pol i to obelodanila na naslovnoj strani prestižnog časopisa “Time” uz rečenicu “Da, ja sam gej”. Reakcija javnosti bila je većinski negativna, te je nakon gostovanja kod Opre Vinfri dobijala razne uvrede i pretnje, o čemu su svedočili i njeni prijatelji.

“Godinama sam bila bez posla, niko nije želeo da me unajmi, ljudi su se plašili lošeg imidža”, rekla je Elen svojevremeno za američke medije.

U godinama koje su usledile, uspela je da stvori jednu od najpopularnijih emisija u SAD, koja broji rekordnu gledanost u svom televizijskom slotu.

S poslovnim uspehom stigla je i ljubav, te je uplovil u vezu sa Poršom de Rosi, zanosnom plavušom najpoznatijom po ulozi u seriji ”Ally McBeal“. Počele su da se zabavljaju 2004. godine, a upoznale su se četiri godine ranije.

Izvor: Nova.rs


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.