Objava Srđana Dragojevića o Porodičnoj šetnji pogađa suštinu


Reditelj Srđan Dragojević oduševio je domaću javnost najnovijim tvitom u kojem je izneo svoj stav o porodičnim šetnjama, porodičnim načelima i generalno, njegovom poimanju porodice.

„Moje petoro velike i male dece, supruga i ja, bili bismo jako zainteresovani za “Porodicnu setnju” kada bi teme skupa bile: besplatni udžbenici, obavezno srednjoškolsko obrazovanje, razne olakšice mladim parovima, usvajanje dece gej osoba. Sve su to suštinske stvari za – Porodice“, napisao je Dragojević na Tviteru.

Ovakvim stavom, ponovo se ogradio od nacionalističkim i ultra-desničarskih narativa pojedinaca i grupa u Srbiji koji putem organizovanja „Porodičnih šetnji“ pokušavaju da se suprotstave donošenju zakona o istopolnim zajednicama, ali je i pogodio suštinu, te istakao ono što je zaista bitno za razvoj jedne porodice, bila ona između dvojice muškaraca, dve žene, žene i muškarca.

Poznati reditelj je i ranije govorio o ovoj temi, te je više puta istakao da podržava istopolna partnerstva, gej brakove, ali i usvajanje dece, kako od heteroseksualnih, tako i od gej parova.

Izvor: Nova.rs


ČITAJTE:  Na misama u Nemačkoj blagoslovljeni homoseksualni parovi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.