Razgovor o knjizi „Trans Balkan“ u knjižari „Geca Kon“


Monografija “Trans Balkan” Aleksandra Crnogorca biće predstavljena u ponedeljak na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije od 12 sati u knjižari “Geca Kon”, najavljeno je iz “Službenog glasnika”, izdavača ove publikacije.

„Ova knjiga je foto-dokumentarni projekat koja za glavni cilj ima podizanje vidljivosti trans zajednice na našim prostorima. Monografija sadrži više od sto portreta i intervjua trans osoba iz jedanaest balkanskih zemalja. Projekat ‘Trans Balkan’ realizovan je tokom prethodne četiri godine i inicijalno je pokrivao samo zemlje bivše Jugoslavije, ali je potom proširen da bi pokrio ceo region Balkana uključujući i Grčku, Albaniju, Bugarsku, Rumuniju i Tursku“, navode u „Službenom glasniku“.

Aleksandar Crnogorac zapisao je u uvodu momografije da je to „priča o slobodi i hrabrosti, priča o ljudskim životima, borbi za njihovu egzistenciju I opstanak na marginama društva. U suštini, ovo je priča o nama“.

ČITAJTE:  Tužilaštvo: Postupamo povodom slučaja torture nad gej mladićem

O knjizi će, pored autora, govoriti i Helena Vuković, deo projekta „Trans Balkan“ i predstavnica trans zajednice, kao i direktorka „Službenog glasnika“ Jelena Trivan.

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.