Lezbejke imaju češće orgazam od strejt žena

Seks je jako kompleksna stvar kojom možemo da se bavimo iz različitih uglova

Kada je reč o heteroseksualnom i homoseksualnom seksu, sve je iznenadilo istraživanje koje tvrdi da lezbejke imaju mnogo bolji seks od heteroseksualki.

Žene koje spavaju sa ženom ispričale su da osećaju veći nivo seksualnog zadovoljstva nego žene koje spavaju sa muškarcima. U istraživanju koje je obuhvatilo 7.000 žena, više od polovina njih starosti od 25 do 34 godina otkrilo je da nisu zadovoljne svojim seksualnim životom. Kod žena starosti od 55 do 64 godina nezadovoljstvo je spalo na 29 odsto što pokazuje da je seks za žene sa godinama sve bolji.

Za žene je veoma značajno da imaju ispunjeni seksualni život što za fizičko što za mentalno zdravlje. Istraživanje iz 2014. godine poklazalo je da lezbejke imaju orgazam tokom seksa čak 75 odsto puta, z arazliku od 61 odsto koliko šansi imaju heteroseksualne žene. Za muškarce, seksualna orijentacija i nije toliko važna jer gej muškarci imaju orgazam u 85 odsto slučajeva, a muškarci u 86 odsto slučajeva.

U istraživanju objavljenom 2017. godine, lezbejke su izjavile da doživljavaju vrhunac u 86 odsto slučajeva kada imaju seks, heteroseksualne žene u samo 65 odsto, a strejt muškarci imaju orgazam u 95 odsto slučajeva.

Zašto je to tako?

Homoseksualno orijentisane žene znaju gde se nalazi klitoris i kako da ga stimulišu ne bi li doživele orgazam. Ne moraju da pokazuju partnerki šta da radi pa je njihovo seksualno zadovoljstvo veće. Sama činjenica da žene bolje poznaju žensku anatomiju mnogo toga objašnjava.

92 odsto žena izjavilo je da masturbira redovno, a čak dve trećine i po nekoliko puta nedeljno, pokazalo j eistraživanj eiz 2008. godine. Od 1993. godine kada je samo 74 odsto žena to radilo i 63 odsto davne 1953. godine, ovo je veoma veliko povećanje.

Rekord u broju doživljenih orgazama za žene je 134 u jednom satu i 16 za muškarce, zbog čega je činjenica da su žene nezadovoljn e i nezadovoljene u seksu jako tužna. Potrebno je uključiti maštu i razvijati seksualne fantazije. Žene imaju bolji seks sa ženom zato što se bolje razumeju, fizički se bolje poznaju, bolje komuniciraju, više se fokusiraju na stimulisanje klitorisa nego li na penetraciju i više se fokusiraju na zadovoljenje partnera.

Izvor: Telegraf.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.