Teri Gilijam: Odsad sam Loreta, crna lezbejka


Američki reditelj i bivši montipajtonovac Teri Gilijam ogorčen je zbog izjave rukovodioca BBC-a zaduženog za komediju, da serije poput “Letećeg cirkusa Montija Pajtona” ne odslikavaju raznolikosti u modernom društvu.

Šef BBC-ijeve komisije za komedije Šejn Alen izjavo je na nedavnoj konferenciji za novinare, govoreći o kultnom “Letećem cirkusu Montija Pajtona”, rekao da u današnjem svetu ne možete okupiti tim od šest belih momaka sa “Oksbridža” (Oksforda i Kembridža).

“Treba vam široka lepeza ljudi koja će da odslikava moderni svet”, naveo je on.

Montipajtonovci na tu izjavu nisu ostali ravnodišni. Reditelj Teri Gilijam oštro je kritikovao Alena tokom svog boravka na Filmskom festivalu u Karlovim Varima, prenosi NME.

ČITAJTE:  Chris Evert i Martina Navratilova pozivaju ženski tenis da se kloni Saudijske Arabije

“Rasplakala me je ideja da šest belih momaka sa ‘Oksbridža’ više ne može da pravi humorističku seriju. Sad nam treba jedan ovakav, jedan onakav kako bi svi bili predstavljeni… To je s**nje. Ne želim više da budem beli muškarac. Ne želim više da budem kriv za sve što je loše na ovom svetu. Saopštavam vam da sam odsad crna lezbejka… Moje ime je Loreta i ja sam CLT – crna lezbejka u tranziciji”, oštro je govorio Gilijam.

Dodao je da ga je Alenova izjava veoma naljutila, kao i ostale montijapajtonovce, te da se tim komičara ne može formirati poput “boj benda”.

Prethodno se na društvenim mrežama oglasio i njegov kolega iz “Montija Pajtona”, komičar Džon Kliz, koji je ocenio da je Alenova izjava nefer.

ČITAJTE:  Grčka legalizovala istopolne brakove: Parovi će moći i da usvajaju decu

“Bili smo vrlo raznoliki ZA SVOJE VREME… Imali smo trojicu gimnazijalaca, jednog pedera, i Gilijama koji je, iako nije bio crn, bio Jenki. I nismo imali NIJEDNOG robovlasnika”, napisao je Kliz u svom stilu.

Izvor: N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.