Ksena proslavila pedeseti rođendan

Lusi Loles, novozelandska glumica, koju svi pamtimo kao ratničku princezu nedavno je proslavila svoj 50. rođendan.

Lusi je od 1995. do 2001. u seriji koju je između ostalog režirao Sem Rejmi, glumila junakinju Ksenu, princezu ratnicu.

Seriju su snimali na Novom Zelandu, a iako u početku komentari nisu bili baš pozitivni, kasnije je dobila dosta obožavalaca. Lusi je ratnica koja svoje grehe iz prošlosti okajava tako što pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Međutim, uloga Ksene je prvo trebala da pripadne britanskoj glumici Vanesi Ejndžel, koja se razbolela, pa je iz tog razloga morala da odustane od uloge.

Ni glumica Rene Oukonor, koja je glumila Gabriel, nije bila prvi izbor, nego je to bila glumica Sani Denč koja je odustala od uloge, jer nije htela da ostavi partnera u Americi.

Serija se većinom odigrava u staroj Grčkoj, a mahom se snimala u novozelandskim nacionalnim parkovima.

Možda je najveći doprinos seriji bio to što je vremenom postalo jasno da su Ksena i njena najbolja prijateljica i desna ruka Gabriel zapravo u ljubavnoj vezi.

Ekipa serije još je tokom snimanja hrabro priznala da je osmišljen gej koncept i da nisu želeli da ubacuju jake muške likove, jer bi se tako oduzelo na važnosti devojaka i njihovog odnosa.

Iako tokom serije nije bilo scena fizočkog odnosa, Loles se izjasnila dve godine nakon snimanja serije.

– Ksena nije eksperimentisala, niti je biseksualka, panseksualka ili nešto treće. Ona je gej, a na sebe i na Gabriel je gledala kao na brak – kaže glumica koja tvrdi da nikada zbog toga nije imala problem u stvarnom životu.

Amazonka je još u nečemu bila prva, a to je baza fanova na internetu. Iako se to danas podrazumeva, devedesetih je Ksena bila prva serija koja je okupila vojsku onlajn obožavaoca i tad su krenuli forumi, grupe i blogovi posvećeni obožavanju ratnice.

Ksena i Gabrijel i danas su ostale pionirke lezbijskog i LGBT pokreta koje su ih barem kada je reč o pop-kulturi učinile manje nevidljivim.

Evo kako ove glumice danas izgledaju:

Izvor: Telegraf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.