Jokismović: Gej slikovnice nisu u skladu sa zakonima ove zemlje

Ministarska za evorpske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je priča koja je nastala povodom Tvita ministra za inovacije Nenada Popovića “prenaduvana” i da je ona samo iznela svoj stav, koji se ne menja.

– Cela priča je prenaduvana, ja sam samo iznela svoj stav u vezi sa tvitom. Iznela sam svoje mišljenje i stojim iza njega. Sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dugo radim. Ja sam vrlo često i na stranačkim organima i na sednicama Vlade dok je on bio premijer iznosila svoje mišljenje koje nije uvek bilo opšteprihvaćeno i niko nije imao problem zbog toga. Ja sam to kod njega uvek cenila, a i sada cenim kao što i ja uvek uvažavam tuđe mišljenje, jer smatram da samo tako možete da dođete do pravih rešenja – rekla je ministarka Joksimović gostujući na televiziji Hepi.

Povodom pisanja u medijima da će, nakon oštre polemike koja se povela u Vladi zbog tvita ministra Popovića, uslediti rekonstrukcija Vlade, Joksimović je rekla da je to dokaz demokratije i pluralizma u medijima.

– To je dokaz pluralizma i demokratije u medijima, zamislite da kad vi možete dve članice predsedništva SNS – Zoranu Mihajlović i mene, a ja sam i međunarodni sekretar stranke, smenjujete svaki dan po medijima, to je dokaz slobode medija. Ja sa tim nemam nikakav problem, ali postoje neke procedure za to – istakla je Joksimović.

Ona je podsetila da je prvi ministar koji je pre četiri godine bio na Paradi ponosa.

– Podržala sam LGBT zajednicu, primila transrodne osobe u svoj kabinet da razgovaramo o njihovim svakodnevnim problemima i potrebama, zaista smatram da meni niko ne može da spočita tu vrstu homofobije ili bilo čega drgog, ali smatram da u zakonima ove zelje nije predviđeno usvajanje dece niti gej brak još uvek. Kada to dođe na dnevni red, ako dođe, debatovaćemo, do tada mislim da takve slikovnice nisu u skladu sa onim što je na kraju zakonski okvir ove zemlje – naglasila je ona.

Kako je rekla, o tim temama se može debatovati, naglasivši da one ni u evropskim zemljama nisu definisane na isti način.

– Nema tabu tema, ali moramo ipak da se držimo nekih okvira. Bez svakog se može, nije to poenta, hajde da dok sam još u mandatu pričamo o evropskim integracijama – kazala je Joksimović.

Ona je podvukla da je za nju najvažnije da obavlja svoj posao u interesu građana Srbije.

– Mislim da, pre svega, radim posao u interesu zemlje i građana i za mene je to najvažnije. Sve drugo, ako neko ima nešto da mi zameri, otvorena sam. Umem da kritikujem pa moram da prihvatim i da budem i kritikovana, nije problem – rekla je Joksimović.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.