Izraelski ministar zdravlja koji je korona virus nazvao “božanskom kaznom protiv homoseksualizma” pozitivan na Covid-19


Izraelski ministar zdravlja Jakov Licman, koji je pre nekoliko nedelja korona virus nazvao “božanskom kaznom protiv homoseksualizma” pozitivan je na KOVID-19. Korona virus dobila je i njegova supruga i njih dvoje se sada nalaze u karantinu.

Licman je prošlog meseca, tokom diskusije o korona virusu, rekao da je on “kazna za homoseksualizam”.

Izraelski mediji prenose da je ministar ignorisao upozorenja o socijalnom distanciranju koje je izdavalo njegovo ministarstvo i da je time ugrozio druge čelnike države. On je navodno pristvovao grupnim molitvama nekoliko dana pre nego što je testiran pozitivno na korona virus.

Licman, koji je prethodnih nedelja često bio u kontaktu sa premijerom Benjaminom Netanjahuuom i drugim visokim zvaničnicima, prima terapiju i oseća se dobro, prenosi AP.

U saopštenju Ministarstva se navodi da će svakome ko je bio u kontaktu sa njim u prethodne dve nedelje biti naložena izolacija, a među njima su i šef obaveštajne agencije Mosad i nacionalnog saveta bezbednosti. Premijer Netanjahu sam je otišao u izolaciju nakon što je i njegov savetnik oboleo.

Brojni medicinski radnici zatražili su od Netanjahua da Licmana zameni nekim “pravim zdravstvenim profesionalcem”.

“U ovo vreme bitno je da profesionalac bude na čelu Ministarstva zdravlja – doktor sa bogatim iskustvom i znanjem o izraelskom zdravstvu. Zdravlje ide pre svega drugog i definitivno ispred politike”, apelovali su mnogi, prenose izraleski mediji.

Kako se navodi, u Izraelu je virusom Covid-19 najviše pogođena ultra-ortodoksna zajednica, kojoj i Licman pripada.

Do sada je u Izraelu obolelo 6.000 osoba, dok je preminulo 26.

Izvor: Blic


ČITAJTE:  Osuđen na 14 godina zatvora jer je pokušao da ubije gej brata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.