Imao aferu sa oženjenim komšijom pet godina…


Dugogodišnji novinar i urednik Džon Stark je u ispovesti za “Huffington post” otkrio sve detalje svoje afere sa oženjenim komšijom.

Njegovu priču prenosimo u celosti.

– Oduvek sam se pitao koliko je ona znala, ako je uopšte nešto i slutila. Zašto mi se tek sad obratila? Nisam imao kontakta sa njenim mužem – zvaćemo ga Majk – već više od pet godina. Sada živimo na različitim krajevima kontinenta.

“Najmanje što možeš da uradiš je da odgovoriš iskreno, uzimajući u obzir šta si uradio”, napisala je. Da li me je to optuživala da sam njenog muža pretvorio u homoseksualca? Ili da sam im rasturio brak?

Taj besni mejl je možda napisan u žurbi i afektu. Ipak, trebalo je više godina da ga napiše. Sada znam da prevare imaju dug životni vek i često se vraćaju da tište onog koji je povređen.

Nikad nikome nisam rekao za moju aferu sa njenim mužem. Rizik je bio preveliki. Ne toliko za mene – ja nisam bio u vezi i moja seksualna orijentacija nije bila tajna. Majk je, s druge strane, bio posvećen porodični čovek sa dvoje dece za kog znam da je voleo svoju ženu.

On je bio moj prvi komšija, i nisam se trudio da ga zavedem, čak iako sam bio 20 godina stariji od njega. Siguran sam da sam bio prvi muškarac sa kojim je bio intiman, dok sam ja imao pre njega podosta partnera. Naša afera nije bila iznenadna i strastvena, više je bila spora i emotivna. Počela je lagano i trajala celih pet godina.

Majk nije bio jedini oženjen muškarac sa kojim sam bio u vezi. Ali svi drugi su bili kombinacija za jednu noć ili “prijatelji sa povlasticama”.

ČITAJTE:  Tim sa pet transrodnih osoba dominirao na turniru ženskih ekipa

Majk je bio druga priča.

Bili smo različiti na toliko načina. Ja sam bio urednik jednog magazina, on je bio stolar. Ja sam voleo umetnost. On je voleo sport. Ja sam trošio novac na skupe stvari i još skuplje frizere. On se oblačio udobno i skromno, uvek sa jednostavnom frizurom i pojasem za alat oko struka.

Jedne noći njegova žena i deca nisu bili tu i izašli smo zajedno da gledamo film. Rekao mi je tada da pre 16. godine nikada nije gledao nijedan film jer su njegovi roditelji bili evangelici i filmovi, TV i pop muzika su se u njegovoj kući smatrali đavoljim oruđem.

Delili smo strast prema prošlosti. Jedne noći Majk me je odveo do vatrogasne stanice koja je trebalo da se sruši. Provalili smo unutra. Želeo je da vidim šta će to uskoro nestati i objasnio genijalnu konstrukciju zgrade i grede.

Ja sam njemu jednom pokazao drvenu kutiju za nakit na kojoj je naslikana porodica koja igra karte na kuhinjskom stolu. Moja prababa donela ju je iz Nemačke. “Prelepa je”, rekao mi je, nežno prelazeći prstima preko drveta. “Nemoj nikada nikome da je daš”.

U mom viktorijanskom stanu je uvek bila potrebna neka popravka. Nisam imao pojma kako da namestim ventilator na plafon, a ni da popravim zvonce na ulaznim vratima. Za razliku od Majka. Jednom prilikom je proveo nedelju dana strpljivo popravljajući pločice u mojoj kuhinji.

Bili smo prijatelji nekoliko godina pre nego što smo postali ljubavnici.

ČITAJTE:  Homofobi vrebaju na Grindru

Sa tom svojom talasastom crnom kosom, plavim očima i dugačkim trepavicama, Majk nije imao pojma koliko je bio seksi. Nedostatak sujete samo je povećao njegovu privlačnost. Jednom sam ga obukao u moj smoking kada je morao da ide sa ženom na gala večeru njene firme. Samo martini u ruci mu je falio da postane kopija Džejmsa Bonda.

Majk bi često navratio do mene kada mu žena i deca odu na spavanje. Gledali bismo bejzbol utakmice, pravili kokice. Nekad bismo podelili džoint, koji je našem uživanju davao dublju dimenziju.

Dozvolio sam Majku da svoje testere i ostali alat drži na mom tavanu jer nije mogao sebi da priušti da iznajmi prostor za to. To je značilo da ću ga viđati mnogo češće.

Bilo je znakova, i to veoma upadljivih, da se Majk bori sa svojom seksualnošću. Kao na primer jednom kada mi je rekao da je otišao na porno sajt samo da vidi “kako gej muškarci to rade”. Poverio mi se i da je dok je bio na koledžu, bio zaljubljen u drugog muškarca ali da ništa nikad nije uradio da to pokaže. Obično je nekoliko piva bilo dovoljno da razveže jezik. Jedan zagrljaj na mom tavanu promenio je sve. Čak i kada je naša veza postala fizička, trebalo je da prođe nekoliko meseci da Majku ljubljenje prestane da bude neprijatno.

Poznavao sam parove, gej i strejt, koji su bili u otvorenim vezama. Mnogi od njih su imali pakt da mogu sa drugima da rade šata hoće, samo ljubljenje je bilo zabranjeno. Seks može da bude veoma prijatno i intimno iskustvo. Ali ljubljenje je blisko i veoma lično.

ČITAJTE:  Preminuo Đurica Stankov! Decenijama se borio sa HIV infekcijom i protiv stigmatizacije obolelih

Ja sam noću bio slobodan, kao i on. Bio sam u svojim 50-im godinama i već sam prerastao diskoteke i barove. Nisam više mogao da podnesem upoznavanja sa muškarcima preko oglasa u novinama.

Nisam dobro poznavao Majkovu ženu, iako smo bili komšije. Ona nije bila naročito druželjubiva. Knjige, mačke i baaštovanstvo su bili njeni hobiji.

“Šta ako sazna za nas?”, pitao sam Majka.

Varali su me u nekoliko veza, pa dobro poznajem taj osećaj.

“Ne bih mnogo brinuo o tome. Ona nije osoba koja se nekome suprotstavlja. Pre neko veče mi je rekla da je umorna i predložila da idem da se družim sa svojim kres-drugarom”, rekao je.

“Šta je htela time da kaže”, pitao sam.

“Nisam siguran”, odgovorio je.

Ja jesam bio siguran, ili sam bar tako mislio. Ukapirao sam da je ona na nekom nivou okej sa ovom “topli komšija” politikom. To mi je umirilo savest.

Osim toga, nisam želeo da joj ukradem muža, iako su istopolni brakovi postali legalni u našoj zemlji tek 2004. godine.

Nisam bio potpuno iskren kada sam rekao da nikada nikome nisam rekao za Majka i mene. Moj komšija iz stana ispod, koji mi je veoma dobar prijatelj, vremenom je ukapirao o čemu se tu radi. Čuo je Majkove korake u mom stanu, škripanje kreveta. “Majk je dobra osoba. Pomažeš mu da pronađe sebe. Ne treba da osećaš krivicu”, govorio mi je.

Izvor: Kurir


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.