Goran Jevtić osuđen za nedozvoljene polne radnje


Osnovni sud u Somboru izrekao je prvostepenu presudu glumcu Goranu Jevtiću (41) zbog optužbi za nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom (16), piše Kurir.

On je osuđen na 10 meseci kućnog zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom L. K., koji je u tom trenutku imao 16 godina, navodi list.

“Ukoliko presuda bude potvrđena, Jevtić će kaznu služiti u svom stanu, sa nanogicom, i neće ići u klasičan zatvor. Inače, za ovo krivično delo zaprećena je novčana ili maksimalna kazna do tri godine zatvora”, kaže izvor Kurira.

Glumac se od izbijanja ove afere nije oglašavao u medijima, niti je hteo da komentariše optužnicu, ali ni samo suđenje.

ČITAJTE:  Tužilaštvo: Postupamo povodom slučaja torture nad gej mladićem

Njegov branilac, advokat Vladimir Horovic, takođe nije želeo da komentariše presudu, napominjući da je u pitanju postupak u kom je javnost bila isključena.

Presuda Osnovnog suda u Somboru nije pravosnažna jer će tužilaštvo, optuženi glumac, ali i njegov branilac imati mogućnost da podnesu žalbe o kojima će odlučivati somborski Viši sud.

Optužnica je teretila glumca da je u avgustu 2014. obljubio 16.godišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, posle manifestacije Pozorišni maraton.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.