Gej fanovima Igre prestola zabranjeno da daju krv


Homoseksualni fanovi serije “Igre prestola” razočarani su i ogorčeni jer su uskraćeni da učestvuju u nagradnoj igri i budu među srećnicima koji će prvi odgledati početak osme sezone.

Marketinška kampanja za novu sezonu popularne sage traži od obožavalaca da doniraju krv američkom Crvenom krstu kako bi ušli u trku za besplatne karte koje mogu da iskoriste da pogledaju prvu epizodu uveliko najavljivanog nastavka. Oni koji daju krv dobijaju na poklon i majice s logom serije.

Za ovu nagradnu igru uvedena su i posebna pravila. Naime, Crveni krst ima zahtev da pripadnici LGBT populacije ne smeju davati krv, a isto važi i za osobe biseksualne orijentacije. Nakon što su se homoseksualci pobunili protiv toga, oglasili su se predstavnici HBO i Crvenog krsta.

ČITAJTE:  Dragan Marković: Podneću zahtev da Srbija više ne učestvuje na Evroviziji

“Obožavaoci koji ne mogu dati krv još uvek mogu učestvovati u takmičenju ovog vikenda. Takođe, mogu se prijaviti i biti na listi čekanja”, naveli su organizatori kampanje.

Razlog za ovo su pravila uvedena 1983. godine po kojima se muškarcima koji imaju polne odnose s drugim muškarcima zabranjuje da daju krv. Zabrana je uvedena kako bi se sprečilo prenošenje infekcije HIV putem donirane krvi.

Inače, pre četiri godine taj zakon je malo modifikovan i podrazumevao je da homoseksualci ipak mogu da doniraju krv, ali samo ako se 12 meseci pre toga uzdržavaju od odnosa sa osobom istog pola.

Takođe, po pravilniku Crvenog krsta određeno je da žene moraju da apstiniraju 12 meseci od seksa s biseksualnim partnerima pre nego što odluče da doniraju krv.

ČITAJTE:  Rok Hadson: Apolon starog Holivuda

Izvor: Kurir


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.