Gej par je pre 20 godina usvojio bebu koju su pronašli na metro stanici


Deni Stjuart je jedne avgustovske večeri žurio da se nađe sa dečkom Pitom na večeru, ali se ta noć pretvorila u nešto što će ga obeležiti za ceo život. Pronašao je tek rođenu bebu, zamotanu u duks i ostavljenu na podu stanice metroa u Njujorku. Ovaj “slučajni susret” tada tridesetpetogodišnjaka i novorođenčeta ispostaviće se kao sudbonosan. Danas je on njihov usvojeni sin.

“Bilo je to oko osam sati 28. avgusta 2000. godine. Primetio sam na podu sklopljenom uza zid nešto nalik na lutku. Razmišljao sam da je ispala nekom detetu i krenuo sam niz stepenice svojim putem. Ali sam pogledao još jednom u tom pravcu i ukapirao da se pomeraju noge i onda mi je bilo jasno da nije igračka nego beba. Bio je to dečačić, umotan u tamni duks iz kojeg su virile sićušna stopala”, priseća se Deni.

Kao je dalje opisao, pupak bebe još nije otpao pa je Deni pretpostavljao da je beba starija tek nekoliko dana. Pozvao je policiju koja je odvela bebu u bolnicu, dao izjavu i mislio da je uradio jedno dobro delo i da se na tome završava cela priča koja će mu ostati ceo život u sećanju.

ČITAJTE:  Modni mogul navodno godinama silovao mladiće

On će se vratiti svakodnevici, poslu socijalnog radnika, a njegov momak će i dalje biti dramski pisac i veb dizajner. Ali sudbina je drugačije namestila stvari. Četi meseca kasnije Deni dobija poziv Uprave dečje službe da prisustvuje ročištu kako bi svedočio o tome kako je pronašao bebu.

Proces usvajanja

Odazvao se pozivu, a onda i dobio pitanje sudije: “Da li biste želeli da usvojite bebu?” Iako je bez razmišljanja rekao da bi to bilo u redu, znao je da to neće biti lako, na šta ga je sudija ubeđivao da će sve ići glatko, ako on i njegov partner pristanu.

Iako je sudijino pitanje postalo potpuno neočekivano, prijatelji i poznanici već su postavili pitanje zašto Deni i Pit nisu odveli dečaka kući kako bi se brinuli o njemu od iste noći kada je pronađenno.

“Nije trebalo da budete socijalni radnik pa da znate da to ne funkcioniše tako. Nisam razmišljao o usvajanju tog deteta, ali me je to pitanje kopkalo pa sam pozvao Pita da mu kažem šta se dešava. Bio je izričit da kažem da nisam zainteresovan i da nećemo da usvajamo bebu”, rekao je tad Deni.

Kako kaže, naredne nedelje su prošle u burnim raspravama ovog para, nisu imali ni novca ni prostora za bebu, ali je Deni ipak želeo bebu. Pit se celo vreme protivio ali je na nagovor partnera ipak otišao u hraniteljsku porodicu da vidi bebu.

“Kada smo stigli videli smo da beba ne živi u lepim uslovima, imao je osipe od pelena, oko pupka, preko bedara, pa do leđa mu je sve bilo crveno. Kada je Deni uzeo bebu u ruku pitao ju je: “Sećaš li me se?”, a Pia je obuzeo “talas topline”. Bio je to susret koji je odlučio da ipak usvoje mališana.

Proces usvajanja je počeo brzo. Bilo je kućnih poseta, provera prošlosti i puno pitanja na koja je trebalo odgovoriti. Deniju i Pitu rečeno je da će proći meseci dok beba ne dođe u njihov dom, tako da su imali vremena da se pripreme. trebati meseci da beba bude smeštena u njihov dom, tako da će imati puno vremena za pripremu.

U petak 22. decembra u devet sati ujutro, Deni i Pit su otišli po Kevina i prikladno, u stan su se vratili prolazeći pored metro stanice na kojoj su ga i našli. Beba je trebalo da bude kod njih samo tokom praznika. Zvanično, usvojili su ga 17. decembra 2002. godine.

Kevin je danas momak pun hobija i interesovanja

Godine 2011. Njujork je postao šesta država u SAD-u koja je legalizovala homoseksualne brakove. Deni i Pit su pitali Kevina šta misli o tome da se njih dvojica venčaju, na šta je on rekao samo jedno – neka vas venča sudija koja nas je i spojila. Tako je i bilo.

Kevin sada ima 20 godina i studira matematiku i računarstvo. Sićušni dečačić kojeg je Deni pronašao na metro stanici sada voli da igra frizbi i da trči maratone Plesao je sa Nacionalnim institutom za ples od svoje devete do 14. godine. Pit kaže kada Kevin želi da nauči nešto, on jednostavno to i uradi bez prevelike muke, pa je tako sam naučio da svira klavir i gitaru.

Izvor: Noizz.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.