Dete Ilona Maska traži promenu imena


Transrodna ćerka Ilona Maska podnela je zahtev za promenu imena u skladu sa svojim novim rodnim identitetom i zato što više “ne živi niti želi da bude povezana sa svojim biološkim ocem na bilo koji način”.

Zahtev za promenu imena i novi rodni list koji odražava njen novi rodni identitet podnet je Višem sudu okruga Los Anđeles u Santa Monici u aprilu, a nedavno su to preneli mediji, prenosi N1.

Nekada Zavijer Aleksander Mask je nedavno napunila 18 godina, zatražila je promenu prepoznavanja pola iz muškog u ženski, te promenu imena, navodi se u sudskim dokumentima dostupnima na veb stranici PlainSite.org.

Njena majka je Džastin Vilson koja se razvela od Maska 2008. godine.

ČITAJTE:  Usvojen zakon koji olakšava promenu pola

Nema objašnjenja razdora između Maska i njegove ćerke. Ni Maskov advokat ni Teslina kancelarija za medije nisu odmah odgovorili agenciji Rojters na zahtev za komentar.

Otprilike mesec dana nakon što je njegovo dete podnelo zahtev za promenu imena i pola, Mask je izjavio da podržava Republikansku stranku čiji izabrani predstavnici podržavaju niz zakona kojima bi se ograničila prava transrodnih osoba u saveznim državama širom zemlje.

“Apsolutno podržavam transrodnost, ali sve ove zamenice su estetska noćna mora”, tvitao je Mask 2020. godine.

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.