Autovala se dvostruka olimpijska pobednica Keli Holms


Dvostruka olimpijska pobednica, Britanka Keli Holms, javno je priznala da je homoseksualnog opredeljenja, istakavši da je bila nervozna i uzbuđena zbog ovog otkrića koje joj je moglo uštedeti godine straha od srčanog udara.

Sada 52-godišnjakinja koja je na OI u Atini 2004. godine osvojila zlatnu medalju na 800 i 1500 metara, rekla je da je znala da je homoseksualka kada je imala 17 godina.

– Morala sam ovo da napravim, za sebe. To je bila moja odluka. Nervozna sam zbog ovoga. Osećam se kao da ću eksplodirati. Ponekad plačem od olakšanja. U trenutku kada ovaj intervju bude objavljen, doslovno ću se rešiti straha – rekla je.

ČITAJTE:  Otkriveni jezivi detalji ubistva trans TikTok zvezde

Holms, bivša vojna oficirka koja je vojsku napustila 1997. da bi se koncentrisala na atletiku, izjavila je da je svoju seksualnu orijentaciju skrivala godinama iz straha jer vojska nije dopuštala služenje homoseksualcima i biseksualcima do 2000. godine.

– Bila sam sigurna da ću biti u nevolji… – iznela je Holmsova.

Njeni su strahovi popustili kada je 2020. kontaktirala vojnog čelnika pripadnika LGBTQ+ zajednice koji ju je uverio da je ne čekaju sankcije zbog seksualne orijentacije.

– Bila sam uverena ceo život da ću, ako priznam da sam homoseksualka u vojsci, biti u nevolji. Osećala sam se kao da mogu ponovo da dišem posle tog poziva. Samo jedan mali poziv mogao me poštedeti 28 godina straha od srčanog udara – dodala je Keli.

ČITAJTE:  Hrvatski predsednik autovao hrvatskog ministra

Izvor: Srbija danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.