Ana Brnabić: Đilas? Ne može, ne podržava Paradu ponosa


Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila da bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ne može na pravi način da vodi Beograd i da je to pokazao.

“Ne razume prava manjina, ni svoje zakonske obaveze. Ne podržava Paradu ponosa. To može da bude njegovo lično mišljenje, ali je gradonačelnik morao sa relevantnim državnim službama da obezbedi uslove da se ona bezbedno održi”, rekla je Ana Brnabić u intervjuu “Nedeljniku”.

Ona je kazala da je Đilas poručivao LGBT populaciji da sve radi u četiri zida, što govori da “nije dobro predstavljao duh slobodnog Beograda”.

“Sada priča da je imao odličnu saradnju sa LGBT, jer je pomagao da se grade sigurne kuće. Meni se to čini kao njegovo novo vređanje: ako ne možete u svoja četiri zida, onda ću vam obezbediti rezervna četiri zida. To je isto pokazao s Romima”, rekla je Ana Brnabić.

ČITAJTE:  Jovan i Almir zbog ljubavi trpe mržnju i napade: Prete nam, vređaju, lome prozore i vrata, bacaju flaše

Upitana šta misli o predsedniku Pokreta slobodnih građana Saši Jankoviću, ona je rekla da nije čula nijedan njegov ozbiljan stav o državi ili nacionalnim pitanjima.

“U Srbiji imamo predsednika PSG koji kaže: Draža mi je iskrenost Đilasa nego Parada ponosa. A Ustavom zagarantovano pravo na slobodu kretanja, jednakost ljudskih prava, šta je sa antidiskriminatornom politikom? Od tog dana Janković može slobodno da promeni ime u ‘Pokret nekih slobodnih građana'”, rekla je Ana Brnabić.

Za predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića rekla je da ima potpuno drugačiju politiku od bilo čega što ona zastupa, odnosno to je više politika desnog centra, a za lidera pokreta Dveri Boška Obradovića da nije ozbiljan političar i da Dveri jedino što nisu iznele jeste da “svetom vlada porodica guštera, a da ih samo nadareni mogu videti”.

ČITAJTE:  Dveri najavile da će u Skupštini tražiti zabranu gej parade

Ana Brnabić je kazala da je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zavredio njeno poštovanje jer sa njim uvek znate na čemu ste.

Za Demokratsku stranku i njenog predsednika Dragana Šutanovca rekla je da je domen današnje politike DS-a “što gore to bolje”.

“Tužno mi je kada u Skupštini dobijemo informaciju da ćemo otvoriti dva poglavlja u pregovorima sa EU, a onda tapšu samo poslanici vladajuće koalicije. Da sam ja poslanica DS-a, i ja bih tapšala, jer je to i moja politka”, kazala je Ana Brnabić.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.