“120 otkucaja u minuti” i “Kvirkor” najbolji filmovi na Merlinka festivalu


Dodelom nagrada za najbolji igrani film, nastupom Sonje Sajzor i projekcijom dokumentarnog filma “Grejs Džons” Sofi Fajns, večeras je u Domu omladine Beograd završen deveti Međunarodni festival LGBT filma “Merlinka”.

Ostvarenje “120 otkucaja u minuti” Robena Kampilja proglašeno je za najbolji igrani film sa LGBT tematikom prikazan na svim filmskim festivalima u Srbiji.

Pored nagrađenog ostavrenja, u užem uzboru su bili filmovi “Mizandristkinje” Brusa LaBrusa prikazan na Merlinka festivalu i “Vojnici, priče iz Ferentarija” Ivane Mladenović, prikazan na Festivalu autorskog filma.

U uži izbor za Godišnju nagradu za najbolji dokumentarni kvir film ušli su “Kiki” prikazan na “Beldoksu”, “Čavela” prikazan na “Slobodnoj zoni” i “Kvirkor: Kako pankovati revoluciju” prikazan na “Merlinka” festivalu.

ČITAJTE:  “Srpsko nacionalno biće i druge priče” u knjižarama

Nagrađeno je ostvarenje “Kvirkor: Kako pankovati revoluciju”.

O nagradama je odlučivao žiri koji čine Dragan Jovićević, Lazara Marinković, Zoran Janković, Đorđe Bajić i Dunja Nešović.

Posle proglašenja najboljih filmova festivala prikazan je dokumentarni film “Grejs Džons” Sofi Fajns, inače sestre Rejfa Fajnsa, o ikoni pop muzike 80-ih i 90-ih godina.

Izvor: ALO!


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.