Uprkos napadu Merlinka festival u Sarajevu se nastavlja

merlinka fest

Iako je diskusija “Transseksualnost u tranziciji” na kojoj su učestvovali između ostalih Predrag Azdejković i Gordana Mitrović iz Beograda, nasilno prekinuta i napadnuti učesnici i gosti, Merlinka festival nastavlja sa projekcijama u planiranim terminima, uz dodatno privatno i policijsko obezbeđenje.

Očekujemo prijatelje i podržavatelje od 16:00 u Art kinu Kriterion u Sarajevu. Bitno je da zajedno pokažemo da nas nasilje neće zaustaviti u borbi za bolje društvo i ljudska prava za sve, kao i da ćemo pokazati da broj ljudi koji podržavaju borbu za LGBT prava ima više od onih koji se toj borbi nasilnim metodama suprotstavljaju.

U subotu 1. februara, drugog dana Merlinka festivala u Sarajevu, grupa od dvadesetak maskiranih mladića upala je u art bioskop Kriterion u kome se održavala tribina “Transseksualnost u tranziciji” i povredili tri osobe, među kojima direktora Merlinka festivala Predraga Azdejkovića iz Beograda. Policija, koja je bila obaveštena o događaju se nije pojavila da osigura prostor iako su postojale najave napada na Facebooku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.