“Merlinkina ispovest” premijerno izvedena u Lazarevcu

merlinka predstava

Predstava „Merlinkina ispovest“, po tekstu Miladina Ševarlića i u režiji Stevana Bodrože, svoju drugu premijeru imala je sinoć pred prepunom salom Prvog prigradskog pozorišta u Lazarevcu. Odličnoj ekipi predstave podršku je, pre svega kao glumac i pozorišni radnik, svojim prisustvom pružio i Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda.

Beogradska premijera ove predstave, za koju vlada veliko interesovanje javnosti, održana je u Domu omladine Beograd 31. januara. Dve reprize odigrane u februaru bile su rasprodate, a publika će i tokom narednih meseci imati priliku da vidi ovaj komad u sali Amerikana DOB-a.

Predstava „Merlinkina ispovest“, u formi stilizovane monodrame sa dva glumca i muzikom, koju uživo izvodi gudački kvarter White Witches, prati životnu priču Vjerana Miladinovića Merlinke, tragično ubijenog transvestita prostitutke, zvezde Žilnikovog filma Marble Ass, nezaobilazne figure beogradskog javnog života devedesetih godina prošlog veka. Predstava je nastala u produkciji GLIC-a, Prvog prigradskog pozorišta Lazarevac, Teatra Puls i Doma omladine Beograda.

U predstavi igraju Čarni Đerić i Aleksandar Trmčić, scenografiju i kostim potpisuje Antun Marohnić, producent je Predrag Azdejković, a tekst su adaptirali Olga Dimitrijević i Stevan Bodroža. Predstava je realizovana uz podršku Vlade Republike Srbije – Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Ambasade Kraljevine Holandije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *