GLIC na crnoj listi zbog kritike NVO sektora

Gej lezbejski info centar (GLIC) nalazi se na crnoj listi pojedinih fondacija u Srbiji zbog kritike srpskog NVO sektora.

Predrag Azdejković, se kao predsednik GLIC-a, obratio za finansijsku pomoć Rekonstrukcija Ženskom fondu za prevođenje i titlovanje feminističkog dokumentarca „The Heretics“, koji će biti prikazan na sledećem Merlinka festivalu. Molba je odbijena sa sledećim obrazloženjem, koju je potpisala koordinatorka programa, Mirjana Mirosavljević:

„Odluka Rekonstrukcije Ženski fond je da ne podrži aktivnosti koje organizuješ, jer tvoja istupanja i napadi na braniteljke ljudskih prava u poslednje vreme, nisu u skladu sa feminističkom politikom i kriterijumima Fonda.“

Predsednik GLIC-a je na svom B92 blogu i u medijima kritikovao predsednicu Fonda za humanitarno pravo Natašu Kandić zbog rasipništva, neefikasnu politiku Žena u crnom, duple standarde i licemerje srpskog NVO sektora.

GLIC je skandalizovan ovakvom „feminističkom“ politikom gušenja kritičkog mišljenja, slobode govora i kreiranja liste nepodobnih, čime se još jednom potvrđuju dupli standardi i licemerje srpskog NVO sektora.

Ali, GLIC uprkos crnim listama opstaje, jer zna nešto što su borci i borkinje za ljudska prava odavno zaboravili, da za borbu za ljudska prava ne treba uvek novac!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *