Zakon o istopolnim zajednicama zaglavljen kod Saveta Evrope


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog još uvek nije dobilo mišljenje Saveta Evrope na Nacrt zakona o istopolnim zajednicama.

To je za Danas potvrdila ministarka Gordana Čomić, dodajući da je njeno Ministarstvo Nacrt zakona o istopolnim zajednicama uputilo odborima Vlade Srbije.

“Nacrt zakona je od 28. aprila u proceduri u skladu sa Poslovnikom Vlade Srbije i to sa mišljenjima svih nadležnih ministarstava i institucija”, ukazuje za naš list ministarka Čomić.

Prema nezvaničnim informacijama, Savet Evrope će svoje mišljenje o Nacrtu zakona o istopolnim zajednicama poslati Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u ponedeljak, 31. maja. Inače, Nacrt zakona se već mesec dana nalazi u Savetu Evrope.

Podsetimo, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić početkom maja izjavio da ne može da potpiše zakon o istopolnim zajednicama ukoliko ga parlament usvoji jer Ustav upućuje na Porodični zakon koji brak definiše kao zakonom uređenu zajednicu muškarca i žene, ovaj najznačajniji dokument za LGBTI zajednicu je naprosto nestao sa javnog radara.

Izvor: Danas


ČITAJTE:  Preminula Dajana Pospiš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.