Rusija zabranila Diznijev crtani jer je glavni lik gej


Ruski državni regulator za komunikacije Roskomnadzor upozorio je u petak firmu Walt Disney Co da u toj zemlji ne sme da prikazuje i promoviše kratki film “Out” čiji je glavni lik gej jer je u Rusiji zabranjeno prikazivati sadržaj koji su oni ocenili da je štetan za decu.

Roskomnadzor je saopštio da je Dizniju uputio pismo u kom tu kompaniju upozorava da je protivno ruskom zakonu izlagati decu sadržajima koji “podrivaju porodične vrednosti i promovišu netradicionalne seksualne odnose”.

Out” je u SAD-u izašao na kanalu Disney+ u maju prošle godine. Produkcija Disneyja i Pixara, “Out” je sedmi film serijala SparkShorts i prvi kratki film obe firme u kom je glavni lik gej.

ČITAJTE:  Selektor Austrije odstranio tri igrača zbog homofobije

Dizni nije odmah odgovorio na upit za komentar.

U Rusiji su istopolni odnosi legalni, ali zakon iz 2013. zabranjuje “širenje propagande o netradicionalnim seksualnim odnosima” među mlađom populacijom.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava osudile su taj zakon, rekavši da je doprineo jačanju negativnog društvenog stava prema homoseksualnosti.

Jedan ruki tužilac u ponedeljak zatražio je zabranu Instagram reklama modne kuće Dolce & Gabbana koje prikazuju istopolne parove kako se ljube.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

  1. sto sto zelim da gledam a ne zelim da platim, ili ne mogu da pristupim HULO, ili nekim provajderima ili je zabranjeno za teritoriju srbije, ja uzmem od Ruskih hakera preko TORRENTa.
    Ne razumem kako rusi mogu ista da zabrane kad se kod njih piraterija obrce u punoj brzini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.