Zagrljaji za one koje su roditelji odbacili


Parada ponosa koja se nedavno održala u Ostinu u Teksasu razlikovala se od svih prethodnih šetnji, a idejotvorci ovako specifične Parade su meštanska crkva i tamošnja najpoznatija književnica verskih knjiga Džen Hitmejker.

Oni su odlučili da na paradi dele besplatne zagrljaje svim onim pripadnicima LGBT populacije koje je porodica odbacila zbog seksualnog opredeljenja.

“Moja voljena crkva je otišla u centar grada i prisustvovala paradi. Grlili smo svu tu decu, a kada kažem zagljaj mislim na onaj kako samo majka može da grli”, napisala je Džen Hitmejker u jednoj od svojih objava.

Zapravo, ova ideja potekla je od jedne majke iz Oklahome, koja je morala da bira između crkve i sina koji je bio zaljubljen u pripadnika istog pola.

ČITAJTE:  Zvezda serije „Euforija“ ne želi više da glumi trans uloge

Njen stav o LGBT populaciji promenio se nakon razgovora sa sinom i rečenice da je “upoznao nekoga i da mu je neophodno da ga ona podrži u tome”.

“Mom suprugu i meni je trebalo dosta vremena da se priviknemo na sve to. Dosta smo istraživali po društvenim mrežama, sajtovima, čitali knjige… Kroz sopstvenu situaciju i prilikom poseta nekoliko parada shvatila sam da sva ta deca pate jer ih je porodica odbacila. Zato sam 2015. godine napravila grupu na Fejsbuku gde će mame širom sveta volontirati na paradama i deliti majčinske zagrljaje koji su svoj toj deci uskraćeni zbog svog odabira”, objasnila je Sara Kunigman.

Izvor: Prva TV

ČITAJTE:  Homofobi vrebaju na Grindru

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.