Poverenica: Ministar Popović diskriminisao LGBT populaciju

U mišljenju koje je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti donela po pritužbi LGBT organizacija, stoji da je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović prekršio Zakon o zabrani diskriminacije i diskriminisao LGBT populaciju.

Ministar Nenad Popović je na svom Tviter nalogu, povodom vesti „Roko ima dve mame, A na dvojicu tata: Prva gej slikovnica osvaja region, u planu na srpskom“, izjavio sledeće: „U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da ROKO IMA DVE MAME, A ANA DVOJICU TATA“

Poverenica je dala preporuku da ministar objavi pisano izvinjenje pripadnicima LGBT populacije u roku od 15 dana od dana prijema ovog mišljenja sa preporukom, te da se ubuduće suzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova kojima se omalovažavaju pripadnici LGBT populacije i podržavaju predrasude prema marginalizovanim društvenim grupama.

Gej lezbejski info centar pozdravlja mišljenje i preporuke Poverenice i zahteva oštrije kazne za one koji se oglušuju o njena mišljenja i preporuke!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.