Zagreb: Heteroseksualni par žrtva homofobičnog napada


Policija je rešila slučaj napada na ženu u Zagrebu koji se dogodio krajem februara.
Podsetimo, policija je objavila da traži dvojicu mladića, 19-godišnjaka i 20-godišnjaka, koji su gurnuli ženu pod tramvaj. Tramvaj ju je vukao tri metra i zadobila je povrede.

Opštinsko državno odvetništvo u Zagrebu objavilo je da su napadači pronađeni te da se radilo o homofobnom napadu. Napadači su, naime, videli ženu koja je bila u društvu svog partnera i pomislili su da je ona muškarac i da se radi o istopolnom paru.

Mislili su da se radi o gej paru

– Postoji osnovana sumnja da su dvojica okrivljenika 28. februara 2021. oko 14:10 sati na stajalištu tramvaja na Trgu kralja Petra Krešimira IV., zajedno i po dogovoru, iz netrpeljivosti prema ljudima druge polne orijentacije, smatrajući da se radi o dvojici muškarca, prvo verbalno, a potom i fizički napali muškarca i ženu koji su bili zajedno. Osnovano se sumnja da su im okrivljenici prvo vikali pogrdne reči, a potom su, pristajući da teško telesno ozlede ženu, fizički ju napali odgurnuvši ju prema tramvajskim šinama u vreme kada je nailazio tramvaj. Oštećena žena je telom udarila u tramvaj i pala između tramvaja i šina, nakon čega ju je tramvaj vukao po tlu te je pritom zadobila više telesnih povreda – objavilo je ODO.

Odbijen zahtev za istražnim zatvorom

– Opšinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 20. marta 2021. podnelo istražnom sudiji Županijskog suda u Zagrebu predlog za određivanjem istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

– Sudija Županijskog suda u Zagrebu nije prihvatio predlog ovog državnog tužilaštva te je okrivljenike pustio da se brane sa slobode, zbog čega ćemo podneti žalbu – dodali su.

ČITAJTE:  Izbacili ga iz benda zato što je gej!

Izvor: Večernje novosti


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.