Vladimir Aleksić debituje u ulozi Lepe Brene

Godinu dana nakon premijere, predstava “Lepa Brena prodžekt” u Bitef teatru dobila je pojačanje. Reditelj ovog komada Vladimir Aleksić od sutra će, silom prilika, i igrati Lepu Brenu.

Glumac Ivan Marković, koji je s četiri koleginice ravnopravno tumačio lik najveće jugoslovenske zvezde, otišao je na postdiplomske studije u Nemačkoj, pa će do njegovog povratka transvestita Živojina preuzeti stariji kolega i reditelj. – Nemam tremu – kratko nam je poručio Aleksić.

Ivan Marković, podsetimo, oprostio se od ove uloge nagradom u Šapcu na Pozorišnom proleću. “Lepa Brena prodžekt” veliki je hit i uvek se igra na kartu više, a predstava je bila selektovana i na Sterijino pozorje. Četiri glumice i jedan glumac govore monologe Olge Dimitrijević, Vedrane Klepice, Slobodana Obradovića, Maje Pelević i Tanje Šljivar. Korediteljka komada Olga Dimitrijević kaže da ovo nije biografska predstava. – Brena nije samo pevačica već je i fenomen. Kroz njenu karijeru možemo da sagledamo stanje u društvu i raspad zemlje – rekla je Olga.

Pored Vlade, Lepu Brenu će igrati i četiri glumice: Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Jasna Đuričić i Jelena Ilić. Naredno izvođenje u Beogradu je 30. novembra u Bitefu.

Izvor: Kurir

ČITAJTE:  Nikolinina ispovest o trans osobama briše predrasude

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.