Venčanje prvog otvoreno gej američkog guvernera


Džared Polis iz Kolorada, koji je 2018. postao prvi otvoreno gej političar izabran za guvernera u Sjedinjenim Državama, oženio je dugogodišnjeg partnera Marlona Rajsa, pisca i aktivistu za prava životinja.

46-godišnji Polis i 40-godišnji Rajs venčali su se na tradicionalnoj jevrejskoj ceremoniji kojoj su prisustvovali članovi porodice i prijatelji u Bolderu, saopšteno je iz guvernerove kancelarije.

Polis i Rajs su zajedno već 18 godina i imaju dvoje dece, sedmogodišnjeg dečaka i devetogodišnju devojčicu. Porodica živi u Bolderu.

Polis, koji je demokata, i Rajs, verili su se u decembru, kada se Rajs spremao za odlazak u bolnicu nakon što je zaražen Kovidom-19. Pušten je iz bolnice posle dva dana. Polis je takođe dobio koronavirus ali je imao samo blage simptome.

ČITAJTE:  Parada ponosa u Prištini: Gradonačelnik, Kurti i ministri u prvim redovima

“Najveća pouka koju smo naučili u proteklih osamnaest meseci je da život može da se promeni u sekundi”, poručio je par u zajedničkom saopštenju. “Zahvalni smo što su nam porodica i prijatelji zdravo i dobro i što imamo priliku da proslavimo naš zajednički život kao bračni par”, dodali su.

Izvor: Glas Amerike


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.