Vandalizovan Prajd info centar u Beogradu


Izlog Prajd Info Centra vandalizovan je u noći između 23. i 24. decembra. Izlog je ižvrljan grafitima na kome su slike Ratka Mladića i dopisano je “Ratko Mladić Srpski Heroj” kao i prekrižen natpis Beograd Prajd – EuroPride 2022.

Podsećamo da je Prajd Info Centar od otvaranja napadan 11 puta i da, prema našim saznanjima, počinioci tih napada nisu procesuirani. Prajd Info Centar se nalazi u Kralja Milana 20, u neposrednoj blizini zgrade Predsedništva, Skupštine grada kao i drugih Vladinih institucija koje imaju dvadesetčetvoročasovno policijsko obezbeđenje i poražavajuće je da se ovakvo kršenje zakona dešava ispred vrata nekih od najvažnijih institucija Republike Srbije u centralnoj beogradskoj ulici.

Beograd Prajd je domaćin EuroPride-a 2022 koji će se održati od 12. do 18. septembra – u susret ovom velikom događaju, očekujemo da će institucije Republike Srbije i Grada Beograda uraditi sve da osiguraju bezbednost kao i da će podržati ovaj događaj koji će značajno uticati na turizam u Beogradu kao i na senzibilizaciju građana i građanki ka LGBTI+ osobama koje trpe višestruku diskiminaciju i izloženi su govoru mržnje i zločinima iz mržnje.

ČITAJTE:  Zoran Kesić: Čovek koji je zadovoljan sobom nikada neće mrzeti homoseksualce

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.