Ukinut pritvor modnom kreatoru Darku Kostiću


Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor modnom kreatoru Darku Kostiću, koji se sumnjiči da je 20. aprila zaključao mladića (19) u špajz svog stana u centru Beograda i pretio mu da će ga ubiti.

Kostićev advokat Dimitrije Ilić je za Tanjug pohvalio efikasan rad suda jer je odmah odlučio po predlogu advokata i kreatoru ukinuo pritvor.

Ilić smatra da je tužilaštvo odugovlačilo ispitivanje svedoka – zbog kojeg mu je pritvor određen pored ostalog, kako bi Kostić što duže bio u pritvoru, iako je taj svedok mogao biti ispitan par dana nakon određivanja pritvora.

Takođe, Ilić očekuje da će policija i tužilaštvo pronaći sve koji su učestvovali u, kako odbrana tvrdi , obijanju Kostićevog ateljea i otkriti pozadinu događaja zbog kojeg je Kostić proveo 20 dana u pritvoru.

ČITAJTE:  Turska policija "razbila" Prajd u Ankari

Kostić je posle tri nedelje pušten iz pritvora, u kojem je bio zbog sumnje da je počinio krivična dela protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti.

Kostiću je istom odlukom suda određena i mera zabrane prilaska 19-godišnjem mladiću koji ga je prijavio.

Modni kreator je prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je zaključao Š.H. u špajz i pretio mu smrću.

Kostić je uhapšen nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu on preti da će ga ubiti.

Mladić je poslao poruku N.N. da je zatvoren u špajz i da Kostić hoće da ga ubije, nakon čega je N.N. obavestio policiju koja je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda.

ČITAJTE:  Bivši poljski premijer tužio novinara zbog tvrdnji da je gej

Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu je u junu prošle godine osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela-polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Kostićev branilac Dimitrije Ilić je za Tanjug rekao da je u toku drugostepeni postupak u tom slučaju i da još nije doneta pravosnažna presuda.

Izvor: RTV


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.