Uhapšeni zbog napada na pripadnika LGBT zajednice u parku Manjež


Dvojica muškaraca uhapšena su zbog napada na pripadnika LGBT populacije u parku “Manjež” 28. februara, objavio je Blic. Jedan od uhapšenih tereti se za pokušaj ubistva.

„Policija je u saradnji sa tužilaštvom identifikovala i uhapsila dve osobe koje su u noći 28. februara u parku Manjež napale dve osobe i nanele im teške telesne povrede. Jedan od uhapšenih se tereti za ubistvo u pokušaju“, kaže izvor Blica.

Podsetimo, mladić G.U. (23) uboden je pre četiri dana kod parka „Manjež“. On je pripadnik LGBT populacije i njega su napala grupa muškaraca – pripadnika „Skinhedsa“.

„Njih je bilo troje. Napadnuti U.G, potom, Đ.Đ. (26) i I.P. Naišli su na pomenutu grupu i oni su ih napali. Motiv je taj što je U.G. deklarisani gej“, rekao je ranije sagovornik Blica iz istrage.

ČITAJTE:  Nepoznati mladić fizički nasrnuo na obezbeđenje „Prajd info centra“

Grupa nevladinih organizacija (NVO) najavila je da će u petak, 3. marta organizovati protest u beogradskom parku Manjež zbog kako su naveli, nasilja nad LGBT zajednicom. Organizatori su naveli da su u Beogradu prethodnih dana, „u dva brutalna napada motivisana mržnjom prema LGBT zajednici“, povređena četvorica mladića.

Izvor: N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.